Antena Meniu Search
x

Video Cozi imense la schimbat de anvelope. Şoferii luaţi prin surprindere de vremea rea au stat la rând chiar şi trei ore

Primul episod de iarnă i-a prins pe mulţi şoferi nepregătiţi. Aşa se face că în ziua liberă mulţi au stat câteva ore la coadă ca să schimbe anvelopele. La atelierele unde se intră doar cu programare, listele de aştepare se întind până în decembrie. Ca să nu mai cheltuiască bani, unii folosesc cauciucuri all season. Specialiştii recomandă totuşi o vizită la service pentru a verifica uzura roţilor şi a evita tragediile. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 18.11.2023, 21:07

Vezi și

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu polei, zăpadă sau gheață. Cum în mult locuri ninge deja, s-au format cozi la service-uri de la primele ore ale dimineţii.

  • Reporter Observator: De cât timp aşteptaţi?
  • Bărbat: De aproape 3 ore.Trebuie să fim pregătiţi de iarnă, dacă nu se întâmplă un incident, putem fi oricum amendaţi. 

Cei mai prevăzători şi le-au montat din timp

Bărbat: Le-am montat în urmă cu o lună.

Pe acelaşi subiect

Preţurile între timp au mai crescut, un schimb de anvelope costă între 140 si 240 de lei. 

Vlad Niţă, şef centru vânzări și service roți: Cele mai bune oferte sunt la începutul sezonului pentru că atunci prețurile sunt cele mai bune. În timpul sezonului automat furnizorii vor mări prețurile. 

Unii aleg anvelopele second-hand

Ca să nu mai dea bani de două ori pe an pe schimbul de cauciucuri mulţi şoferi folosesc doar anvelope second hand. În plus, scapă astfel şi de costurile depozitării care pot ajunge la 1.000 de lei pe an. 

Bărbat: Cu amenzile merge şi all season, dacă ar fi doar pentru amenzi, dar cel mai bine pentru siguranţă.

Vlad Niţă, şef centru vânzări și service roți: Anvelopele noi pot fi depozitate 5 ani, se pot monta pe mașină și se poate rula încă 5 ani. Deci durata maximă de viață a unei anvelope poate să fie de până la 10 ani, dar niciodată mai mult de 5 ani pe mașină.

Sfatul specialiştilor este să apelăm mereu la un service

Specialiştii ne recomandă să apelăm la un service autorizat pentru a vedea cât de bune mai sunt cauciucurie. Pneurile neconforme pot provoca accidente grave. 

Claudiu Crăciunică Reporter Observator: Adâncimea minimă legală a profilului anvelopei este de 1,6 milimetri însă producătorii de anvelope recomandă pentru siguranță optimă o adâncime minimă de 3 milimetri pentru anvelopele de vară și de 4 milimetri pentru cele de iarnă.

Şoferii prinşi fără cauciuri de iarnă riscă o amendă de până la 3.000 de lei si reținerea certificatul de înmatriculare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Auto » Cozi imense la schimbat de anvelope. Şoferii luaţi prin surprindere de vremea rea au stat la rând chiar şi trei ore