Antena Meniu Search
x

Foto Stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri în Buzău. Mai multe maşini au rămas înzăpezite

Stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri în Buzău. Autorităţile sunt în alertă, sâmbătă seară, întrucât în zona de munte şi la limita cu judeţul Vrancea ninge abundent, stratul de zăpadă depăşind zece centimetri la Bisoca. În Vrancea, la Vintileasca, o maşină a rămas temporar înzăpezită. În judeţul Braşov, pe DN 10, mai multe TIR-uri şi un autoturism au rămas blocate, din cauza zăpezii sau a lipsei lanţurilor ori anvelopelor de iarnă, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 17:59

Stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri în Buzău. Mai multe maşini au rămas înzăpezite
Stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri în Buzău. Mai multe maşini au rămas înzăpezite - Prefectura Buzău Facebook

În judeţul Buzău, vântul suflă cu putere, iar în zona de munte ninge. La Bisoca, ninge de la ora 11.00, iar  stratul de zăpadă depăşeşte 10 centimetri. 

Zeci de şoferi au rămas blocaţi pe şosele

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, susţine că zona Bisoca-Valea Salciei-Lopătari este cea în care viscolul este puternic, aşa că necesită o atenţie deosebită.

Pe de altă parte, prefectul de Buzău atrage atenţia firmelor care au sarcina de a curăţa drumurile din judeţ şi a le menţine practicabile să îşi facă treaba pentru a nu avea situaţii precum cele de iarna trecută, când mai multe blocaje s-au înregistrat pe DN 2 (E85).

Pe acelaşi subiect

În Vrancea, la Vintileasca, o maşină a rămas înzăpezită, şoferul fiind ajutat de un alt autovehicul pentru a-şi putea continua drumul.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 10, la kilometrul 122, în zona localităţii Teliu, judeţul Braşov, un autocamion a derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă şi blochează drumul pe un sens de mers.

De asemenea, la kilometrul 123 pe sensul de mers către Covasna, un alt TIR a rămas imobilizat, ca urmare a lipsei lanţurilor. La kilometrul 120, un autoturism nu poate înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă. Acolo acţionează 2 utilaje de deszăpezire, circulaţia rutieră desfăşurându-se pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Stratul de zăpadă a depăşit 10 centimetri în Buzău. Mai multe maşini au rămas înzăpezite