Antena Meniu Search
x

Video Cu cât am putea circula pe autostrăzi și drumuri expres. Ministerul Transporturilor a cerut MAI creșterea vitezei maxime

Viteza maximă admisă pe autostrăzi şi drumuri expres ar putea fi mai mare. Ministerul Transporturilor a solicitat Ministerului Afacerilor Interne creşterea limitei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.10.2021, 08:47

Vezi și

Dacă MAI acceptă propunerea Ministerului Transportului atunci am putea circula cu 120 km/h pe drumurile express, faţă de 100 km/h,  aşa cum este acum. Şi pe autostrăzi am putea accelera mai tare, de la 130 km/h la 140 km/h.

Acest demers al Ministerului Transporturilor a fost depus de Cătălin Drulă pe vremea când deţinea acest portofoliu, iar săptămâna trecută a dus la Senat un document în acest sens în care propune creşterea vitezei pe drumurile express însă omite autostrăzile. În adresa pe care a trimis-o MAI este explicat foarte clar faptul că drumurile express sunt îndeajuns de sigure şi permit creşterea vitezei.

Potrivit lui Cătălin Drulă în alte state europene se circulă cu viteze mai mari, ca de exemplu în Austria, Croaţia, Belgia şi Itala se circulă cu 130 km/h maximum pe drumurile express, în Bulgaria cu 120 km/h, iar în Franţa şi Grecia cu 110 km/h. Mai mult, diferenţierea limitei de viteză între drumurile naţionale şi cele express are ca scop obţinerea unor finanţări nerambursabile din partea Uniunii Europene. Pe de altă parte, pentru modificarea codului rutier este necesară o ordonanţă de urgenţă, imposibil de dat acum, până la formarea unui nou guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Cu cât am putea circula pe autostrăzi și drumuri expres. Ministerul Transporturilor a cerut MAI creșterea vitezei maxime