Antena Meniu Search
x

Video Dacia Jogger, printre atracțiile salonului auto de la Munchen. Maşina promite să reinventeze automobilul de familie

O mașină produsă în România a fost printre atracțiile salonului auto de la Munchen. Dacia Jogger, lansată oficial la cel mai mare eveniment auto organizat în ultimii doi ani în Europa, e o maşină eminamente de familie. Poate transporta în siguranţă până la şapte adulţi şi promite confort chiar și pe drumuri mai puțin prietenoase. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.09.2021, 20:46

Vezi și

Salonul auto de la Munchen. Ziua întâi. Jurnaliști din întreaga lume roiesc în jurul modelului lansat de constructorul român de automobile. Jogger este "puiul" Andreeei Guinea, o româncă angajată la Renault, în Franţa. "Targetul nostru este ambițios, sperăm să cucerim familiile și oamenii care sunt în căutarea spațiului", spune ea.

Cel mai bun raport preț - spațiu interior. Este argumentul cu care cei de la Dacia vor să își convingă publicul țintă. Iar din 2023, mașina gândită mai ales pentru familii va fi disponibilă și în varianta hibrid. În mapa de presă, maşina e prezentată drept ... de neclasat. De fapt, e un 3 în 1: MPV, SUV şi Break, un mix între cele mai bune caracteristici ale altor modele apreciate de public. 

"Am luat lungimea unui vehicul break. Prin lungime înțelegem capacitatea portbagajului. (...) Apoi am luat din segmentul monovolum spațiul interior și această idee de modularitate, de scaune care se pliază sau se pot scoate din mașină. Iar, nu în ultimul rand, am luat din segmentul SUV urilor, al cross-overelor, codurile outdoor, codurile cross-over și nu numai coduri, ci și aspecte funcționale", explică Andreea Guinea, şef produs Dacia Jogger. 

Cu o gardă la sol înaltă, Jogger se simte bine şi dincolo de asfalt şi nu se va împiedica de bordurile din oraş. Deocamdată merge doar cu benzină, opţional cu GPL, dar în curând va primi şi un propulsor hibrid. "Dacia Jogger se va produce la uzina din Pitești, sunt foarte fericit pentru acest lucru. Dacia reinventează automobilul de familie. Este o mașină polivalentă, versatilă", spune Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Începând cu luna noiembrie, producătorul va prelua comenzi pentru noul Dacia Jogger. Mașina va fi disponibilă în 30 de țări, în special din Europa, dar și în Turcia și Israel. Iar din februarie 2022, poate fi găsita și în showroomuri. Preţul nu a fost anunţat oficial, dar specialiştii se aşteaptă ca varianta de bază să coste mai puţin de 15.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Dacia Jogger, printre atracțiile salonului auto de la Munchen. Maşina promite să reinventeze automobilul de familie