Antena Meniu Search
x

De ce trebuie să ții cont când vrei să îți cumperi o mașină

Decizia cumpărării unei mașini este nu este o misiune ușoară. Pentru că este o afacere la care îți pui la bătaie atât finanțele, cât și siguranța familiei tale, alegerea unei mașini trebuie să se facă cu multă răbdare și chibzuință.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 15:48

De ce trebuie să ții cont când vrei să îți cumperi o mașină
De ce trebuie să ții cont când vrei să îți cumperi o mașină - Profimedia Images

Cumpărarea unei mașini este, pentru mulți, un angajament luat pe termen lung, de aceea în momentul în care începi să cauți o mașină trebuie să iei în calcul și costurile ulterioare de întreținere. Fie că vrei să cumperi o mașină nouă, sau una secod hand, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Iată câteva dintre ele:

1. Alege mașina pe care ți-o permiți, financiar vorbind, inclusiv în privința costurilor de întreținere.

Nu te lăsa păcălit de ”ofertele” de pe piață și fii sincer cu tine atunci când îți stabilești bugetul pentru cumpărarea unei mașini. Odată stabilit bugetul, evită să cumperi o mașină ”de toți banii”, mai ales dacă e vorba de o mașină second hand. Mult mai înțelept din partea ta ar fi ca, imediat ce ai ajuns în posesia mașinii, să mergi cu ea la un centru auto pentru o revizie și eventuale ajustări. Mașinile scumpe se întrețin cu bani mulți. Trebuie să ai în vedere că e foarte probabil să plătești o mică avere după fiecare vizită la service dacă deții o mașină Kia, Aston Martin sau Mercedes, în comparație cu proprietarii de Skoda, Opel sau Volswagen. De asemenea, să ai în vedere că pentru o mașină scumpă și puternică vei plăti și un RCA sau CASCO mult mai mare decât pentru una de clasă medie.

2. Alege o mașină după nevoile tale.

Dacă ai nevoie de o mașină puternică și rapidă, alege un model sport, compact, cu o caroserie joasă și foarte aerodinamică. Dacă ai nevoie de o mașină pentru oraș, orientează-te la una dimensiuni mici și medii, ușor de manevrat în traficul aglomerat și cu spațiu suficient în portbagaj pentru cumpărături, dar și pentru căruciorul sau jucăriile copilului. Dacă ai de făcut multe drumuri lungi, alege o mașină confortabilă, mai degrabă una pe motorină, care să îți ofere stabilitate și siguranță.

3. Motorină sau benzină.

O mașină cu motor pe benzină este fiabilă pe termen lung și potrivită unui regim preponderent urban. De regulă este o mașină mai puțin gălăgioasă, comparativ cu modelele diesel, și poluează mai puțin, deși consumul este mare. Mașinile diesel sunt o alegere înțeleaptă pentru șoferii de drum lung, datorită faptului că au un consum redus. Sunt proiectate să reziste la aproape orice condiții de mediu și să transporte încărcături fără prea mare efort. Mașinile diesel sunt puternice, însă poluează foarte mult mediul, în special cele de generaţie veche

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » De ce trebuie să ții cont când vrei să îți cumperi o mașină