Drumul care face legătura dintre Oltenia şi Transilvania a fost asfaltat doar pe jumătate (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 10.06.2019, 16:15.
Actualizat: 10.06.2019, 17:08

Un nou drum modernizat ar trebui să traverseze Munţii Vâlcan şi să facă legătura dintre Oltenia şi Transilvania! Autorităţile din Hunedoara şi-au văzut de treabă, aşa că, în 2017, porţiunea lor de drum a fost asfaltată.

Un nou drum modernizat ar trebui să traverseze Munţii Vâlcan şi să facă legătura dintre Oltenia şi Transilvania! Autorităţile din Hunedoara şi-au văzut de treabă, aşa că, în 2017, porţiunea lor de drum a fost asfaltată. Numai că edilii din Gorj nu s-au achitat de obligaţie. Spun că abia peste doi ani se vor apuca de lucru. Aşa se face că drumul modernizat se opreşte brusc, într-o mare de pământ, la Cota 1600.

Turist: Autorităţile din Hunedoara au asfaltat acest drum încă de acum doi ani. Cele din Gorj au spus că vor asfalta şi ele acel drum către Shela.

Deocamdată însă au rămas doar vorbele şi drumul de pământ foarte greu accesibil. Mai exact, pe partea din Gorj se circulă doar pe jos sau cu maşini puternice de teren. Iar când vremea e capricioasă, deja vorbim despre un traseu de off-road. Şi aşa va rămâne pentru ceva timp.

Oana Paloş, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj: Vom putea începe toate etapele necesare pentru modernizarea drumului respectiv după finalizarea lucrărilor de introducere a conductei de gaze. Termenul de aşteptare va fi undeva la doi ani de zile.

Adică se vor apuca de treabă după patru ani de când omologii din Hunedoara, care s-au gândit şi ei la confortul localnicilor şi al turiştilor, au finalizat lucrările.

Mircea Bobora, preşedinte CJ Hunedoara: Ceea ce înseamnă turismul civilizat, pornind de la infrastructură, facilităţile celelalte legate de apă, canalizare, energie electrică, bineînţeles.

Costel Avram, administrator public CJ Hunedoara: Vedeţi că promisiunile noastre au devenit realitate.

Drumul care străbate munţii pleacă din oraşul hunedorean Vulcan şi ajunge la pasul Vâlcan, la peste 1600 de metri altitudine, în judeţul Gorj.

Puntea de legătură între cele doua regiuni, Oltenia şi Transilvania, este cunoscută încă de acum 2000 de ani.

În primul război mondial, acolo s-au dus lupte grele între armata română şi trupele austro-ungare. În cinstea eroilor de atunci, în Pasul Vâlcan, a fost ridicat încă de acum trei ani un complex statuar.

Ovidiu Bodean, directorul Serviciului Salvamont Hunedoara: Orice drum care duce în munte şi e bine făcut are două mari avantaje. Unul, e dedicat turismului. Adică, mergi în siguranţă şi străbaţi locuri frumoase într-un areal cât de cât sălbatic. Şi doi, cu siguranţă că ne uşurează şi nouă muncă.

Drumul doar pe jumătate asfaltat are mai puţin de 40 de kilometri.

Citește și
Social • azi la 16:48
Foto
Rapelul, un subiect controversat. Românii trăiesc teama că nu vor mai avea suficient ser pentru a doua doză
recomandari pe a1.ro
Ținuta purtată de Melania Trump la părăsirea Casei Albe. Cum arată costumul "de doliu" ales de fosta Primă Doamnă: Foto
Monden • pe 13.01.2021 la 19:12
Foto
CRBL, despre cum i s-a schimbat viaţa de când s-a mutat în Spania

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • ieri la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Claudia Radu de la Chefi la cuțite a dat vestea cea mare! Ce eveniment important s-a întâmplat astăzi în viața ei
pe spynews.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
Care sunt rezoluțiile frumoasei Marlene Favela pentru noul an
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
21:37 RCA mai scump, pagube plătite mai repede. Schimbare majoră pe piața polițelor RCA, în aprilie 21:05 Vaccinarea anti-Covid de la Romexpo s-a blocat înainte să înceapă. Haos și scandal la imunizare, medicii au chemat poliția 20:58 Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii 20:49 Știrile zilei, 20 ianuarie 2021. Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite 20:39 Observator de bine, 20 ianuarie 2021. Se luptă cu un diagnostic crunt, însă arta a făcut-o apreciată la nivel internațional 20:37 Lady Gaga a oferit o puternică şi emoţionantă interpretare a imnului SUA, la inaugurarea lui Joe Biden 20:25 Jill Biden, portret de Primă Doamnă. Melania Trump a încălcat tradiţia transferului puterii 20:16 Corespondență exclusivă din SUA, în ziua învestirii lui Joe Biden. Bogdan Banu: ”Este un moment istoric, o tranziție neobișnuită” 20:05 Momentul în care Joe Biden depune jurământul şi devine al 46-lea preşedinte american 19:45 Joe Biden a depus jurământul şi a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii: "Voința poporului a fost ascultată"
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Cum arată fiica cea mare a lui Cristi și a Mihaelei Borcea. Cei doi au ținut-o departe de ochii curioșilor
A1.RO