Drumul care face legătura dintre Oltenia şi Transilvania a fost asfaltat doar pe jumătate (Video)
Un nou drum modernizat ar trebui să traverseze Munţii Vâlcan şi să facă legătura dintre Oltenia şi Transilvania! Autorităţile din Hunedoara şi-au văzut de treabă, aşa că, în 2017, porţiunea lor de drum a fost asfaltată.
Un nou drum modernizat ar trebui să traverseze Munţii Vâlcan şi să facă legătura dintre Oltenia şi Transilvania! Autorităţile din Hunedoara şi-au văzut de treabă, aşa că, în 2017, porţiunea lor de drum a fost asfaltată. Numai că edilii din Gorj nu s-au achitat de obligaţie. Spun că abia peste doi ani se vor apuca de lucru. Aşa se face că drumul modernizat se opreşte brusc, într-o mare de pământ, la Cota 1600.
Deocamdată însă au rămas doar vorbele şi drumul de pământ foarte greu accesibil. Mai exact, pe partea din Gorj se circulă doar pe jos sau cu maşini puternice de teren. Iar când vremea e capricioasă, deja vorbim despre un traseu de off-road. Şi aşa va rămâne pentru ceva timp.
- Maşinile de epocă pe care doar colecţionarii cu averi impresionante şi le pot permite. "Operă de artă!"
- Radarele e-Sigur vânează șoferii vitezomani pe două autostrăzi și un drum național. Amenzile vor veni direct...
- Revoltă în Sectorul 4 pe taxa de 540 de lei impusă şoferilor. "Motocicleta e în curte, dar trebuie să plătesc"
- Toyota, cel mai mare producător auto din lume pentru al cincilea an. În 2024 a vândut 10,8 milioane de mașini
- Rabla 2025. Producătorii auto cer tichete de 8.500 de euro pentru electrice. Banii pentru diesel, eliminaţi
Adică se vor apuca de treabă după patru ani de când omologii din Hunedoara, care s-au gândit şi ei la confortul localnicilor şi al turiştilor, au finalizat lucrările.
Drumul care străbate munţii pleacă din oraşul hunedorean Vulcan şi ajunge la pasul Vâlcan, la peste 1600 de metri altitudine, în judeţul Gorj.
Puntea de legătură între cele doua regiuni, Oltenia şi Transilvania, este cunoscută încă de acum 2000 de ani.
În primul război mondial, acolo s-au dus lupte grele între armata română şi trupele austro-ungare. În cinstea eroilor de atunci, în Pasul Vâlcan, a fost ridicat încă de acum trei ani un complex statuar.
Drumul doar pe jumătate asfaltat are mai puţin de 40 de kilometri.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰