Antena Meniu Search
x

Elevatoarele auto vă oferă mai multe opțiuni când vine vorba de achiziția unei mașini second hand

Știați că un elevator auto vă ajută să descoperiți din timp chiar și cele mai ascunse probleme ale unui autovehicul? Dacă ați cumpărat o mașină și aveți dubii în privința ei, faceți o vizită la un atelier care dispune de un elevator auto foarfeca sau elevator auto 2 coloane și scăpați de orice grijă legată de mașina dumneavoastră.

de Redactia Observator

la 18.10.2019, 12:09

Elevatoarele auto vă oferă mai multe opțiuni când vine vorba de achiziția unei mașini second hand
Elevatoarele auto vă lărgesc gama de opțiuni în alegerea unei mașini

Știați că un elevator auto vă ajută să descoperiți din timp chiar și cele mai ascunse probleme ale unui autovehicul? Dacă ați cumpărat o mașină și aveți dubii în privința ei, faceți o vizită la un atelier care dispune de un elevator auto foarfeca sau elevator auto 2 coloane și scăpați de orice grijă legată de mașina dumneavoastră.

Prin ce se deosebește un service care dispune de un elevator auto față de un service obișnuit?

Elevatoarele auto sunt utilaje grele folosite pentru ridicarea mașinii în vederea depanării lor sau pentru verificarea geometriei roților. Dacă este vorba de un elevator auto performant, înseamnă că service-ul care îl deține este dispus să facă investiții în aparatura din dotare, dovedind astfel că este un service care pune accent pe calitatea serviciilor oferite clienților.

În plus, pentru operarea unui elevator, este necesară o autorizație de utilizare pe care nu o pot obține decât service-urile care au ca angajați personal calificat în acest domeniu. Cu alte cuvinte, prezența elevatorului ar trebui să indice nu numai faptul că în service-ul respectiv calitatea utilajelor primează, dar și certitudinea că angajații sunt profesioniști.

Care sunt caracteristicile unui elevator auto premium?

În primul rând, un elevator auto premium este un elevator care a fost montat corespunzător normelor în vigoare și indicațiilor producătorului. Indiferent de modelul și calitatea sa, nu putem vorbi despre un elevator auto premium dacă acesta a fost ancorat pe o podea de beton cu o compoziție diferită față de cea recomandată de producător sau instalat superficial de mecanici amatori deoarece aceste detalii importante îi afectează modul de funcționare.

De asemenea, elevatoarele premium au în general sisteme de blocare și deblocare automată care înlesnesc modul de operare al utilajului. Aceste sisteme oferă o siguranță sporită în momentul calării și asigură stabilitatea automobilului ridicat la înălțimea optimă pentru depanare și revizie.

În plus, un elevator auto premium poate ridica și automobile cu suspensie foarte joasă, ca de exemplu mașini sport, care cu toate că nu au o greutate mare nu pot fi calate folosind elevatoare obișnuite din cauza design-ului lor și modului în care au fost proiectate.

De ce aveți mai multă libertate de alegere a unei mașini second hand dacă apelați la un service cu elevator auto?

În momentul în care cumpărați o mașină la mâna a doua, oricât de multă experiență aveți ca șofer, există riscul să nu puteți descoperi chiar toate defectele până în momentul semnării contractului. Puteți să-i analizați caroseria; Puteți să-i verificați bordul și interiorul până în cele mai mici detalii; Puteți să vă uitați sub capotă; Și bineînțeles, poate că vi se dă șansa să o scoateți la un test drive înainte de a bate palma. Dar chiar și în aceste condiții, există riscul reprezentate de unele efecte ascunse pe care nu le veți putea descoperi la o verificare superficială.

De multe ori problemele legate de sistemul de frânare al mașinii, sau cele ce implică geometria roților nu se observă decât după efectuarea unui anumit număr de curse. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să excludeți posibilitatea cumpărării unui automobil second hand.

Dacă nu ați reușit să identificați problemele mașinii dumneavoastră cu toate că ați verificat-o cu atenție înainte de a plăti pentru ea, înseamnă că defectele nu sunt foarte mari, iar un mecanic priceput și care dispune de elevator auto performant, le poate găsi și repara ca și cum nu au existat vreodată.

Cu alte cuvinte, elevatoarele auto vă lărgesc gama de opțiuni în alegerea unei mașini și nu vă îngrădesc variantele, obligându-vă să vă orientați doar către mașini noi. Mai mult, și în cazul în care în loc de o mașină second hand, optați pentru una nouă, există încă riscul ca aceasta să prezinte oarecare defecte din fabrică care la fel de bine ca în cazul unei mașini vechi pot fi rezolvate într-un service auto cu elevator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Elevatoarele auto vă oferă mai multe opțiuni când vine vorba de achiziția unei mașini second hand