Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Surpriză pentru şoferi, lovitură pentru poliţişti! Adio radare după boscheţi, în maşini neinscripţionate

S-a schimbat legea privind radarele Poliţiei Rutiere! Senatul a adoptat propunerea potrivit căreia radarele să fie montate doar pe maşinini inscripţionate.

de Redactia Observator

la 07.03.2018 , 13:24

S-a schimbat legea privind radarele Poliţiei Rutiere! Senatul a adoptat astăzi propunerea potrivit căreia Radarele Poliţiei Rutiere să fie montate doar pe maşini inscripţionate.

Plenul Senatului a adoptat astăzi propunerea legislativă pentru modificarea articolului 109 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice care prevede că radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehiculele cu însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere.

În favoarea actului normativ au votat 92 de senatori şi unul a fost împotrivă.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit proiectului iniţiat de 16 parlamentari PNL, dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurării vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere.

În plus, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei rutiere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camera Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Conform unei propuneri legislative care a trecut de Comisia juridică a Senatului, aparatele radar ar putea fi amplasate doar pe maşinile de Poliţie inscripţionate. Parlamentarii vor să modifice o ordonanţă de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, care să ducă la o atenţie mai mare pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite.

În expunerea de motive se arată că, prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor poliţiei rutiere, nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite.

În ceea ce priveşte noile radare pistol cu laser, acestea ar urma să fie folosite la o distanţă maximă de 10 metri de maşinile de Poliţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri Auto » Surpriză pentru şoferi, lovitură pentru poliţişti! Adio radare după boscheţi, în maşini neinscripţionate