Lucrare gata, înainte de termen, în România? Tronsonul 2 de pe drumul expres Craiova - Piteşti ar putea fi deschis circulaţiei mai repede

De Cornel Preda.
Publicat: 22.02.2021, 18:31.
Actualizat: 22.02.2021, 18:31

O parte importantă din drumul expres Craiova - Piteşti ar putea fi gata înainte de termen. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a apreciat că proiectele merg foarte bine, iar tronsonul 2, care permite ocolirea Slatinei şi Balşului, ar putea fi deschis circulaţiei înainte de termenul prevăzut în contract.

Buldozer care asfaltează

Tronsonul 2 de pe drumul expres Craiova - Piteşti ar putea fi finalizat înainte de termen

Shutterstock

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești măsoară aproximativ 40 de kilometri şi este gata în proporție de 60%, cu toate că termenul oficial de finalizare a lucrărilor este anul 2022.

De altfel, autoritățile din Transporturi anunțau, la începutul acestui an, că tronsonul care ocolește atât Slatina, cât și Balșul ar putea fi deschis circulației înainte de termenul prevăzut în contractul semnat cu constructorul, aminteşte Gazeta de Sud.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat că promisiunea constructorului este că va finaliza acest tronson până la sfârșitul anului 2021. Tronsonul reprezintă o variantă ocolitoare pentru Balș și Slatina, două din punctele de pe traseul Craiova - Piteşti unde se bloca traficul.

Pentru Tronsonul 3 contractul este deja semnat, iar pe tronsonul 4 lucrările ar putea începe în 2023.

Ce planuri are Cătălin Drulă pentru infrastructura din România

Noul ministru al Transporturilor speră să dea în folosinţă şi drumul expres din România - Valahia Expres - care va lega Bucureştiul de Târgovişte.

Noua şosea ar trebui începută din inelul de centură, va avea 60 kilometri și va costa peste 200 milioane de euro. Experţii în infrastructură nu văd cu ochi buni proiectul.

Alte proiecte mari de care noul ministru a anunţat că se va ocupa sunt: continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, până la Olimp, tronsonul de autostradă Braşov – Făgăraş şi extinderea Magistralei 5 de metrou până în Pantelimon.

Autostradă pentru Bucureşti

O autostradă pentru Bucureşti. Este proiectul ambiţios al Ministerului Transporturilor, care vrea ca lucrările la primul tronson să înceapă în două săptămâni şi să fie gata în doi ani. Asta în condiţiile în care nici măcar la această oră, centura Capitalei nu este finalizată.

Viitoarea Autostradă a Capitalei va înconjura Bucureştiul, dar şi centura şi va avea legătură directă cu Autostrada Soarelui. Scopul noii şosele de mare viteză este să decongestioneze traficul de transportul de mare tonaj.

Un alt proiect ambiţios este Autostrada Bucureşti Sud, care ar trebui să fie finalizată la jumătatea anului 2023.

Autostrada Moldovei, fără termen de finalizare

Cel mai aşteptat drum de mare viteză din ţară, Autostrada Moldovei, a rămas fără un termen clar de finalizare. Ar trebui să lege Moldova de Transilvania, însă noul şef de la Transporturi spune că s-au făcut prea multe tâmpenii în proiect.

Despre Autostrada A8, noul ministru spune ca este cel mai greu proiect de infrastructura al Romaniei şi nu crede că va fi gata până în 2030. Autostrada Unirii, de la Tg. Mureş la Iaşi, ar urma să aibă o lungime de circa 311 km, iar aprobarea proiectului a fost obţinută în 2018. De atunci, nici măcar toate studiile de fezabilitate nu au fost obţinute.

Mihai Crăciun - Asociaţia Construim România: "Autostrăzile nu se construiesc prin legi. Dacă dăm o lege şi facem un heirup, se construieşte autostrada. Nu e adevărat. Autostrăzile, mai ales montane, se contruiesc greu. A8 trebuie prioritizat, dar realist să conştientizăm că va dura vreo 10-12 ani până când va fi completă".

Iar cum anul este abia la început, la fel şi guvernarea, sunt şanse mari ca şi alte proiecte de infrastructură să sufere modificări.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Eveniment • pe 12.10.2020 la 20:40
Hoți filmați cu drona când fură materiale folosite pentru construirea Drumului Expres Craiova - Pitești (Video)
recomandari pe a1.ro
Au doborât recordul pentru cea mai mare familie. Câți copii are familia și cât de mult costă doar mâncarea lor
Auto • pe 20.09.2020 la 23:59
Drumul expres Pitești - Craiova, mai bine de un deceniu de promisiuni

Top știri

O femeie din Iran a fost spânzurată, deși murise de infarct aşteptându-şi rândul la execuție
1
Extern • pe 24.02 la 16:00

O femeie din Iran, condamnată pentru uciderea soțului ei, a fost spânzurată de autorități deși era deja moartă de câteva minute, după un infarct făcut în timp ce-și aștepta rândul la execuție.

PARTENERI
Dorian Popa, sfâșiat de durere după moartea polițistului motociclist, în accidentul din fața Palatului Parlamentului: „Ești cu mine aici” / VIDEO
spynews.ro
Femeia a fost concediată pentru că a refuzat să facă vaccinul
gandul.ro
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o cu un avion privat în Spania, pentru tratament! Cât l-a costat
prosport.ro
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste ce a dat un țăran când își săpa liniștit grădina
redactia.ro
Horoscopul zilei de 27 februarie 2021. Berbecii sunt gata pentru un nou început. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
În ciuda speculațiilor, Leticia Calderon devăluie că relația dintre copiii ei și tatăl lor este una foarte strânsă
tvhappy.ro
O mai știi pe Nadine? Ce viață chinuită a avut. Uite ce a ajuns să facă ACUM
libertatea.ro
Fiica lui Andrei Vochin despre relația cu Ilie Dumitrescu: „A fost o greșeală față de tatăl meu. L-a deranjat”
GSP
Acuzat de minciună de George Simion, Gigi Becali a reacţionat dur: "E prea mic!" Dezvăluiri incredibile: "I-am dat şi soţiei lui un birou, că ea e nu ştiu ce pictoriţă!"
as.ro
ULTIMELE ȘTIRI
CITEȘTE PE A1.ro
Cum arată acum mama lui Mihai Mitoșeru, după o intervenție chirurgicală. Camelia Mitoșeru a ajuns acasă și este de nerecunoscut
A1.RO
Cum arată Alina Laufer la o săptămână după ce a născut prematur. Soția lui Ilan Laufer încă se află la spital
A1.RO

TV

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''
TV • la 10:28
Foto

Ozana, la Te cunosc de undeva!: ''Vă spun, cu toată sinceritatea, că e un moment extrem de emoţionant pentru mine!''

Emoţii la cote înalte în cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbăta aceasta, de la 20:00, la Antena 1. Sub...