Antena Meniu Search
x

Toate maşinile vor fi echipate cu sistemul eCall care va suna automat la 112 în cazul unui accident rutier

Toate maşinile fabricate începând cu data de 31 martie 2018 vor fi echipate cu sistemul eCall care va suna automat la 112 în cazul unui accident rutier.

Toate maşinile fabricate începând cu data de 31 martie 2018 vor fi echipate cu sistemul eCall care va suna automat la 112 în cazul unui accident rutier.

Parlamentul European a adoptat legea care prevede că toate maşinile fabricate pe teritoriul UE vor fi echipate cu sistemul eCall.

Legea a fost adoptată pentru limitarea efectelor accidentelor rutiere produse pe şoselele din Europa.

Potrivit Parlamentului European, aproximativ 25.000 de persoane au murit, iar alte 135.000 au fost grav rănite în accidentele rutiere produse în ţările europene în anul 2016.

Pe acelaşi subiect

Deşi statisticile arată că numărul victimelor a scăzut cu aproximativ 2% faţă de anul 2015, procentul este în continuare prea mic pentru ţinta propusă de Uniunea Europeană pentru perioada 2010 - 2020.

Sistemul eCall va alerta automat autoritatile in cazul unui accident rutier

Ce este sistemul eCall

Sistemul eCall transmite apelul la 112 când senzorii acţionează sistemele airbag, semn că maşina a fost implicată într-un accident destul de serios.

Dispozitivul nu este asimilat unei 'cutii negre' din aviaţie, costă aproximativ 100 de euro şi foloseşte un card SIM pentru a face apelul.

Dispozitivul poate fi acţionat şi manual prin apăsarea unui buton în cazul în care sunteţi la volan şi sunteţi martorii unui accident. 

Uniunea Europeană estimează că sistemul va reduce timpul de reacţie în caz de urgenţă cu 50% în afara localităţilor şi cu 60% în zonele urbane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Toate maşinile vor fi echipate cu sistemul eCall care va suna automat la 112 în cazul unui accident rutier