Antena Meniu Search
x

Mașinile electrice de închiriat, noul trend în București

Într-o junglă urbană, unde mersul cu propriul autoturism înseamnă de fapt ore bune petrecute în trafic, o nouă alternativă câştigă teren. Carsharingul cu autoturisme electrice sau folosirea bicicletelor şi trotinetelor pe baterii au şanse mari să scurteze drumul spre serviciu.

de Redactia Observator

la 14.07.2019, 01:18

Vezi și

Într-o junglă urbană, unde mersul cu propriul autoturism înseamnă de fapt ore bune petrecute în trafic, o nouă alternativă câştigă teren. Carsharingul cu autoturisme electrice sau folosirea bicicletelor şi trotinetelor pe baterii au şanse mari să scurteze drumul spre serviciu şi să îl tranforme într-unul mai econom. Cifrele arată că transportul alternativ ar putea descongestiona traficul cu aproape 25 la sută, asta şi dacă românii ar apela la el mai des.

Capitala s-a umplut de trotinete, la aproape fiecare colţ de stradă. Sunt câteva sute numai de închiriat în Bucureşti, iar sistemul e foarte simplu. De pe o aplicaţie, vânezi cea mai apropiată trotinetă şi în câteva minute ajungi unde ai treabă. La finalul călătoriei, o poţi lăsa oriunde, atât timp cât nu încurci traficul. De doi ani, Adrian se deplasează numai cu trotineta. A descoperit şi multe hopuri pentru cei care vor să treacă la un sistem ecologic şi economic de transport.

Şi maşinile electrice prind viteză în traficul bucureştean. Multe se pot închiria tot dintr-o aplicaţie.

In medie, in Romania, o familie isi foloseste propriul autoturism aproape 10 mii de kilometri pe an. Alternativa de a inchiria o masina este din ce in ce mai prezenta in marile orase.

Problema închirierii autoturismelor electrice vine atunci când ai de parcurs drumuri lungi. În România au fost instalate până acum aproape 400 de staţii de încărcare, în condiţiile în care în medie un autoturism electric trebuie băgat în priză după 200 de kilometri. Bucureştiul este oraşul cu cele mai multe puncte de încărcare pentru maşinile electrice. Sunt în general investiţii private.

În Capitală, unul din patru oameni conduce zilnic o maşină. Personală sau de serviciu. Peste jumătate dintre şoferi cunosc alternativele dar nu le folosesc. Cei care militează pentru un oraş eco au mărşăluit prin Bucureşti pentru a promova transportul ecologic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Mașinile electrice de închiriat, noul trend în București