Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pericol pe şoselele din România! Un număr uriaş de maşini, fabricate între anii 2001 și 2013, au fost rechemate în service

Un număr uriaş de maşini care circulă pe şoselele din România sunt rechemate în service-uri pentru înlocuirea airbag-urilor Takata.

de Redactia Observator

la 13.04.2018 , 12:46

Un număr uriaş de maşini care circulă pe şoselele din România sunt rechemate în service-uri pentru înlocuirea airbag-urilor Takata. Este vorba de nu mai puţin de 28.236 de vehicule marca Toyota şi Lexus.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a publicate pe site un comunicat al companiei Toyota România, prin care sunt rechemate în service a unui număr de 28.236 de unități, aparținând mărcilor Toyota - modelele Avensis Verso, Corolla, Yaris şi Auris - și Lexus (SC430, IS) fabricate în Japonia, Turcia, Marea Britanie și Franța.

Mașinile au fost produse între anii 2001 și 2013, în funcție de model. 

Articolul continuă după reclamă

Potrivit descrierii defecţiunii din notificare, airbagurile au o problemă cu capsa de detonare.

"Masinile vizate de aceasta campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care contine un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producatorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, in conditiile expunerii prelungite la temperaturi si umiditate ridicate.

In cazul unui accident in care se declanseaza airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice si declansarea anormala a airbagului.

Spargerea capsei pirotehnice poate duce la imprastierea fragmentelor metalice in interiorul habitaclului, crescand astfel riscul ranirii pasagerilor", se arată în notificarea companiei.

Proprietarii vor primi scrisori prin care sunt înștiințați și vor fi invitați la un atelier autorizat Toyota.

Reaprația poate dura între 0,5 și 3 ore, în funcție de model. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Auto » Pericol pe şoselele din România! Un număr uriaş de maşini, fabricate între anii 2001 și 2013, au fost rechemate în service