Maşinile viitorului vor citi gândurile șoferilor. Tehnologia dezvoltată de ingineri români
Maşinile viitorului citesc gândurile şoferilor şi ghicesc dacă suntem neatenţi sau obosiţi la volan. Iar în caz de pericol, pot chiar să preia controlul, ca să evite o tragedie. Sistemul bazat pe inteligenţă artificială este dezvoltat în România.
Maşinile viitorului citesc gândurile şoferilor şi ghicesc dacă suntem neatenţi sau obosiţi la volan. Iar în caz de pericol, pot chiar să preia controlul, ca să evite o tragedie. Sistemul bazat pe inteligenţă artificială este dezvoltat în România. Şi urmează să fie implementat, pentru început, în Japonia, chiar în acest an.
În câţiva ani, maşinile inteligente vor fi aproape imposibil de păcălit. Vor şti dacă suntem obosiţi, neatenţi sau nervoşi la volan. La asta lucrează o echipă de ingineri români, care dezvoltă software pentru autoturismele viitorului.
Tocmai de aceea, sistemul dezvoltat în România urmăreşte în permanenţă capul şi privirea şoferului şi stabileşte dacă e cazul să intervină.
- Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei se vede duminică, de la 8.00, ȋn direct pe Antena 3 CNN şi live în AntenaPLAY
- Un "megaseism", urmat de un tsunami, ar putea face până la 298.000 de morți în Japonia, avertizează Guvernul nipon
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- "Răzbunarea e dulce". Cum a reuşit un absolvent de master să păcălească statul britanic și să vadă lumea "pe...
- Un bărbat condamnat din greşeală la moarte a ajuns milionar, după ce a primit 83 de dolari pentru fiecare zi...
Totul este bazat pe inteligenţa artificială. Computerul este antrenat să înveţe trăsături, priviri şi mişcări umane, iar 26 de camere profesionale fotografiază şoferul din toate unghiurile.
De exemplu, această tehnologie poate să identifice punctele cheie ale feţei şi să îşi dea seama dacă sunt fericită, supărată, surprinsă sau chiar nervoasă.
Invenţiile experţilor români au fost cumpărate şi implementate de cele mai mari companii producătoare de tehnologie din lume. Peste trei miliarde de dispozitive folosesc sistemele dezvoltate la noi în ţară, iar numărul creşte cu jumătate de miliard anual.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰