Antena Meniu Search
x

O bunicuţă din Noua Zeelandă și-a creat singură propria mașină electrică

O femeie de 63 de ani a transformat o Honda, veche de 29 de ani, într-o mașină electrică, pe care o alimentează cu ajutorul panourilor solare.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 15:57

Vezi și

Rosemary Penwarden, în vârstă de 63 de ani, a lucrat timp de doi ani și a investit $24,000 pentru a-și transforma vechea mașină, o Honda City, într-o mașină electrică alimentată prin panouri solare. „Presupun că ar trebui să le mulţumesc companiilor petroliere, precum Anadarko, Shell, OMV, Beach Energy... Acesta sunt firmele împotriva cărora mă opun de ani de zile”, a declarat femeia.

Rosemary este un cunoscut activist local în localitatea Otago, Noua Zeelandă, şi crede cu tărie că salvarea planetei constă în lupta cu cei mai mari poluatori de pe piaţă.

Cu ajutorul prietenilor care lucrau în domeniu, aceasta a reuşit să obţină componentele şi îndrumarea necesară pentru a converti o Honda veche de 29 de ani într-un automobil electric. Ea a fost cea care a scos personal vechiul motor şi l-a înlocuit cu cel electric.

Pasiune cu buget redus în folosul planetei

„Maşina a stat în atelier în jur de doi ani, însă odată ce ne-am pus pe treabă, a fost nevoie de aproximativ 10 luni de muncă serioasă”, a relatat Penwarden. A mai spus şi că partenerul acesteia trebuia mereu să se asigure că ia pauze şi că merge acasă măcar pentru a lua cina. „Odată ce începi aşa ceva, devii dependent. Nu te mai poți opri”, a continuat femeia.

Configuraţia sistemului maşinii seamănă cu cel al maşinii Nissan Leaf, lansată în 2010. În anul 2021, cea mai ieftină maşină electrică costa minim $50,000. Rosemary a reuşit să îşi transforme vechea Honda într-o maşină electrică la nici jumătate din acest preţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » O bunicuţă din Noua Zeelandă și-a creat singură propria mașină electrică