Antena Meniu Search
x

(P) Alege soluția Consum Carburant pentru controlul costurilor flotei auto și dezvoltarea sustenabilă a afacerii tale

Consumul de carburant este una dintre preocupările majore ale unui manager de flotă. Printre cele mai frecvente cauze care generează cheltuieli mari se numără pierderile nejustificate sau sustragerile neautorizate de combustibil, distanțele suplimentare parcurse de șoferi ori variațiile bruște de viteză. De asemenea, modul în care șoferii conduc vehiculele se reflectă direct în costurile de exploatare a flotei. Soluțiile de telematică oferite de TrackGPS, cea mai modernă platformă de Fleet Management din România, furnizează informații esențiale pentru economisirea de carburant și optimizarea cheltuielilor de exploatare a flotei, fiind deja validate de mii de clienți TrackGPS.

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 17:34

Monitorizarea nivelului din rezervor

Prețul carburantului nu poate fi controlat, însă un management care se bazeză pe cifre poate contribui la eficientizarea organizației și controlul costurilor. Monitorizarea manuală a consumului pentru vehiculele unei flote este o activitate care și-a dovedit ineficiența în timp. Platforma TrackGPS este optimizată continuu pentru a oferi flotelor auto soluțiile potrivite, adaptate unor nevoi variate. Soluția de monitorizare a consumului de combustibil oferă informații cu privire la numărul și volumul alimentărilor, numărul kilometrilor parcurși, timpii de deplasare și staționare, consumul mediu. Poți accesa rapoarte de consum sub formă grafică, care facilitează luarea deciziilor în timp real.

Soluția Consum Carburant este compusă din echipament de monitorizare prin GPS, senzor de combustibil (sondă litrometrică), bușon cu senzor de identificare a deschiderii rezervorului. Montarea senzorilor de combustibil ajută la urmărirea schimbărilor de nivel de carburant din rezervor, la calcularea corectă a timpilor lucrați, la monitorizarea realimentărilor. Senzorul de identificare a deschiderii rezervorului, odată setat în aplicație, transmite notificări în timp real cu privire la deschiderea sau închiderea rezervorului.

Acolo unde nu este posibilă montarea sondei litrometrice, variația nivelului de combustibil este monitorizată cu ajutorul unui adaptor CAN, utilizat împreună cu echipamentul de monitorizare prin GPS.

Funcționalități suplimentare

Platforma de management al flotei de la TrackGPS îți pune la dispoziție rapoarte cu privire la rutele vehiculelor, distanța parcursă, consum și te ajută cu analize specifice, indiferent de industria în care activezi. Intră pe TrackGPS.ro, accesează calculator de economie și află ce sumă poți economisi cu ajutorul soluției Consum Carburant.

Grijă pentru mediul înconjurător

Prin soluțiile dezvoltate, TrackGPS contribuie nu doar la optimizarea cheltuielilor cu flota, ci și la reducerea emisiilor de carbon. Astfel, urmărirea consumului de carburant este o decizie cu impact pozitiv și asupra mediului. Se pot corecta evenimente precum staționările îndelungate cu motorul pornit, utilizarea în exces a climei, virajele necontrolate, neadaptarea vitezei în curbe sau în depășiri, ceea ce forțează vehiculul la mai multe manevre. Oprirea motorului, chiar și pentru perioade scurte de staționare, este cea mai eficientă metodă prin care emisiile de carbon pot fi diminuate substanțial.

Accelerarea și frânarea bruscă utilizează mai mult combustibil decât un stil gradual de accelerare. Creșterea distanței față de vehicule și un stil de condus preventiv optimizează consumul de carburant și contribuie, implicit, la siguranța angajaților.

Printr-un management eficient al rutelor, numărul de kilometri parcurși de un vehicul poate fi redus. Astfel, orice flotă auto scade consumul de carburant și optimizează traseul, în același timp contribuind la reducerea amprentei de carbon. Controlul consumului de carburant este unul dintre factorii care contribuie decisiv la buna administrare a organizației, cu implicații pozitive asupra mediului înconjurător.

Crește sustenabil, alege soluția Consum Carburant de la TrackGPS. Cere acum o ofertă personalizată pentru flota ta!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » (P) Alege soluția Consum Carburant pentru controlul costurilor flotei auto și dezvoltarea sustenabilă a afacerii tale