Antena Meniu Search
x

Un loc de parcare în weekend în Mamaia Nord ar putea fi mai scump decât cazarea

O maşină parcată peste weekend în Mamaia Nord îl poate costa pe un turist mai mult decât cazarea. Primăria Constanţa a împărţit oraşul şi staţiunea în mai multe zone, fiecare cu tariful propriu de parcare. Cel mai scump va fi în nordul Mamaiei, acolo unde se află cluburile şi restaurantele de fiţe.

de Redactia Observator

la 05.04.2019, 21:54

Vezi și

O maşină parcată peste weekend în Mamaia Nord îl poate costa pe un turist mai mult decât cazarea. Primăria Constanţa a împărţit oraşul şi staţiunea în mai multe zone, fiecare cu tariful propriu de parcare. Cel mai scump va fi aşadar în nordul Mamaiei, acolo unde se află cluburile şi restaurantele de fiţe. 5 lei pe oră va costa parcarea în această zonă, în timpul săptămânii. Tariful se va dubla practic în weekend atunci când în acelaşi loc, o oră de parcare va costa 10 lei. Ca să vă lăsaţi maşina aici tot weekendul, calculaţi singuri cât o să vă coste. Tot atât vor plăti însă şi cei care locuiesc sau sunt cazaţi în zonă şi nu găsesc un loc liber în faţa blocului sau hotelului.

Începând cu 15 aprilie, turiştii care ajung în Constanţa pot fi ghidaţi spre locurile de parcare disponibile de aplicaţia Constanţa Parking, care poate fi instalată pe telefon.

În întreg oraşul, inclusiv în staţiunea Mamaia, sunt stabilite tarifele în funcţie de zonă.  

Dacă vrem să găsim un loc de parcare în centrul oraşului Constanţa, atunci aplicaţia ne orientează către Blue Area.

Aici trebuie să tastăm numele străzii pe care vrem să găsim un loc de parcare şi intervalul de timp: o oră, trei ore sau opt ore.

Loc de parcare în Blue Are, 0,45 eurocenţi plus TVA pe oră

Ulterior vom selecta şi modul de plată. Vorbim de SMS sau card, iar tarifele sunt de 0,45 de eurocenţi plus TVA pe oră.

Este acelaşi tarif pe care îl găsim şi în staţiunea Mamaia, care intră în zona verde, adică Green Area pe aplicaţie. În Mamaia Nord, în schimb, lucrurile stau altfel.

În zona de nord a staţiunii Mamaia, aplicaţia se înroşeşte la propriu. Suntem în Red Area. Dacă vreţi să vă parcaţi maşina de vineri şi până duminică, aici, în zona cluburilor, atunci veţi plăti cât pentru trei nopţi de cazare în cartierele rezidenţiale din zonă, adică 720 de lei.

Loc de parcare în Mamaia Nord, 10 lei pe oră în weekend

Asta pentru că în Mamaia Nord, o oră de parcare în weekend costă 10 lei. Dublu faţă de tariful practicat de luni până joi.

Este zona în care, vara găsim parcate unele dintre cele mai scumpe maşini de pe piaţă.

De 1 Mai, turiştii îşi vor calcula bugetul, în funcţie de preţul şampaniei şi, mai nou, după costul parcării. 

Tarifele în toate cele trei zone se aplică şi pe timp de noapte

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Un loc de parcare în weekend în Mamaia Nord ar putea fi mai scump decât cazarea