Antena Meniu Search
x

Poziţiile ”confortabile” ale pasagerului unei mașini pot duce la tragedii

Poziţiile aparent confortabile în maşină pot duce la tragedii! Puteţi rămâne mutilaţi pe viaţă, dacă nu staţi corect pe banchetă, avertizează poliţiştii. Iată cele mai periculoase moduri de a călători.

de Redactia Observator

la 31.03.2019, 22:26

Vezi și

Poziţiile aparent confortabile în maşină pot duce la tragedii! Puteţi rămâne mutilaţi pe viaţă, dacă nu staţi corect pe banchetă, avertizează poliţiştii. Iată cele mai periculoase moduri de a călători. Întinsul picioarelor pe bord, scoaterea mâinilor pe geam şi chiar un pui de somn pe bancheta din spate sunt gesturi care vă pot accidenta grav, în cazul unei frâne mai puternice. Într-un mediu sigur şi alături de profesionişti, colegul nostru Cristi Popovici a testat toate aceste obiceiuri.

La o viteză de autostradă, frânarea ar duce la rănirea gravă a pasagerului din dreapta, dacă are picioarele pe bord. Iar declanşarea airbagului i-ar rupe picioarele sau i le-ar proiecta în faţă.

Aşa a păţit o americancă de 35 de ani, care şi-a pierdut o bucată de craniu, într-un accident produs după acest scenariu. Puteţi rămâne mutilat şi dacă vă scoateţi mâinile pe geam în timpul mersului.

Centura de siguranţă este obligatorie inclusiv la pasagerii din spate. În plus, bancheta nu trebuie transformată în pat pentru dormit în timpul mersului.

Toate testele au fost făcute la o viteză de 30 de kilometri pe oră. Într-o situaţie reală, când maşina merge de trei ori mai repede, rezultatul ar fi tragic pentru pasageri.

În luna martie, poliţiştii au făcut mai multe razii pe străzile Capitalei. Şi au descoperit ce ştiau din statistici: doar un şofer din 10 respectă legea şi poartă centura de siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Poziţiile ”confortabile” ale pasagerului unei mașini pot duce la tragedii