Antena Meniu Search
x

Video Producţie record de maşini româneşti în 2022. Piaţa auto îşi revine după doi ani de criză

Revenire spectaculoasă a pieţei auto din România, după doi ani de criză provocată pe de o parte, de pandemia Covid, dar şi de lipsa de semiconductori, care a dus la oprirea în mod repetat a producţiei şi chiar la perioade de şomaj tehnic pentru angajaţi. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.12.2022, 17:00

Vezi și

Producţia de maşini de anul acesta se apropie de recordul din 2019, de aproape 500.000 de autoturisme. În special, ultimele 4 luni ale anului s-au dovedit a fi foarte bune pentru Dacia şi Ford. 

În luna noiembrie, la Mioveni, Dacia a asamblat aproximativ 33.000 de maşini, dublu faţă de fabricile Ford de la Craiova. Motivul ar fi pregătirea unor modele noi, care coincide cu scoaterea de pe piaţă a modelului EcoSport. 

În total, cele două mărci au produs în luna noimebrie aproape 49.000 de autoturisme. Deşi e o cifră mare, aceasta nu depăşeşte recordul de 57.000 de maşini asamblate, care a fost bifat în luna iunie a acestui an.

În acest moment, după 11 luni, producţia de autoturisme din România a ajuns la 473.000 de vehicule, ceea ce înseamnă ca mai sunt necesare doar 17.000 de autoturisme pentru depăşirea recordului de producţie înregistrat de Ford şi Dacia în 2019. Lucru care, cel mai probabil, se va întâmpla. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri Auto » Producţie record de maşini româneşti în 2022. Piaţa auto îşi revine după doi ani de criză