Antena Meniu Search
x

Video Scaune încălzite sau acceleraţie mai puternică la BMW, doar cu abonament. Cât vor costa opţiunile în România

Abonamente lunare pentru dotări opţionale sunt noua provocare lansată de producătorii auto. Scaunele încălzite, farurile adaptabile şi parcarea automată pot să fie adăugate după ce cumperi maşina. O decizie salvatoare pentru cei care cumpără automobile la mâna a doua şi pentru cine nu vrea să plătească volanul încălzit şi vara. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 31.01.2023, 20:34

Vezi și

Abonamentele pentru dotările opţionale de la BMW vor apărea curând şi în România, după ce au fost introduse deja în Marea Britanie, Germania, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.

Alexandru Seremet, PR Manager: Pot ca şi până acum să îmi configurez maşina într-un mod clasic, să pun opţionalele pe care mi le doresc şi să le plătesc din fabrică, dar dacă sunt anumite sisteme de care nu sunt sigur că mi le doresc, pot să optez să le instalez ulterior pe maşină.

Printre opţionalele care pot fi achiziţionate pe bază de abonament sunt: faza lungă inteligentă prin care farul schimbă singur direcţia luminii astfel încât să nu îl orbească pe cel din faţă, mult-dorita încălzire în volan sau în scaun, ori parcarea automată prin care maşina găseşte loc de parcare, dar se şi parchează singură.Încălzirea scaunelor va costa 16 euro pe lună, 160 pe an, 280 - trei ani sau 380 de euro permanent.

Client: Presupun că de scaune încălzite nu am nevoie pe tot parcursul anului şi mi-aş lua acel abonament strict pe perioada de iarnă sau pe perioada verii un abonament pentru scaune ventilate.

Pe acelaşi subiect

Client: Am o părere bună, numai că va costa mult şi doar pentru branduri mai scumpe va fi valabil.

Abonamentele introduse de producătorul auto din Germania au împărţit şoferii în două tabere.

Adi Dima, jurnalist auto: Cred că cei care nu sunt foarte bucuroşi de abonamentele BMW sunt cei care se gândesc să îşi cumpere second hand maşinile care acum, noi, vor primi aceste abonamente, dar pentru cei care vor să îşi cumpere o maşină nouă şi să o ţină pe o perioadă de leasing sau pe 5-7 ani, pe aceştia e chiar o veste bună.

Specialiştii din industria auto cred că opţionalele pe bază de abonament sunt viitorul industriei auto. Practica este folosită de mai mulţi producători. Lexus şi Toyota permit șoferilor să pornească sau să oprească mașinile cu ajutorul unei aplicații contra cost. Tesla este şi ea pe listă.

Andy Popescu, influencer auto: De exemplu, Tesla deja face ceva similar prin faptul că după ce cumperi maşina, dacă plăteşti 2.000 de euro, ea va avea o acceleraţie mai rapidă. Pentru unii, costul achiziţiei unei maşini este deja foarte mare şi are sens deblocarea ulterioară a unor opţiuni.

Dacia nu a anunţat nimic în acest sens

Deocamdată Dacia face glume - oferă clienţilor un recipient cu apă caldă, care să le încălzească scaunul. Şoferii interesaţi sunt aşteptaţi în Marea Britanie la trei showroom-uri din Londra, Manchester și Swansea, mâine şi poimâine, să profite de oferta gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Auto » Scaune încălzite sau acceleraţie mai puternică la BMW, doar cu abonament. Cât vor costa opţiunile în România