Video Sarea și nisipul aruncate pe șosele distrug mașinile românilor. Ce soluții sunt pentru limitarea avariilor
Sarea şi nisipul aruncate pe şosele ne salvează de la derapaje, dar ne distrug încet maşinile. Este avertismentul mecanicilor, care spun că, în această perioadă, este foarte important să ne spălăm cât mai des automobilele. În caz contrar, discurile de frână încep să ruginească, iar vopseaua să fie afectată.
Inclusiv sisteme vitale pentru siguraţa vehiculului pot fi afectate. Antiderapantul nu afectează doar piesele de sub maşină, ci şi farurile, elementele decorative sau vopseaua. Asta pentru că nisipul de pe drum, care în mod normal asigură tracţiunea, odată aruncat în aer de maşinile din faţa noastră, acţionează ca o perie de sârmă pe stratul de lac al vehiculului, spun specialiştii.
Ce soluții sunt pentru protejarea mașinii de sarea de pe drumuri
O soluţie ar fi montarea unor folii transparente de protecţie pe caroseria maşinii, doar că preţurile sunt mari. Cele mai ieftine variante protejează doar capota sau bara din faţă, iar costurile în majoritatea atelierelor sar de 350 de euro. Aşa că tot drumurile dese la spălătorie rămân cea mai ieftină opţiune.
Reprezentant spălătorie: Nu există nicio soluţie specială, doar cu spumă activă. Foarte important ar fi să spele maşina imediat după deszăpezirea şoselelor. La 3-4 zile.
Unele primării folosesc clorura de calciu drept material antiderapant, o substanţă mai eficientă decât sarea în topirea gheţii şi zăpezii, şi cu 80% mai puţin corozivă. Doar că este şi mult mai scumpă, iar unele administraţii vor să facă economie la buget.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰