Şoferii care filmează în timp ce conduc riscă amenzi şi suspendarea permisului
Şoferii care filmează, intră live pe Facebook sau folosesc telefonul mobil în timp ce conduc riscă să fie amendaţi şi să le fie suspendat permisul de conducere pentru trei luni. Aceasta era propunerea unor parlamentari care vor să modifice Codul Rutier.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Şoferii care filmează, intră live pe Facebook sau folosesc telefonul mobil în timp ce conduc riscă să fie amendaţi şi să le fie suspendat permisul de conducere pentru trei luni. Aceasta era propunerea unor parlamentari care vor să modifice Codul Rutier.
Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost depus la Senat, pentru dezbatere publică.
Potrivit proiectului legislativ, şoferii care filmează în timp ce conduc ar putea fi amendaţi, sancţionaţi cu două puncte de penalizare.
În plus, proiectul prevede suspendarea permisului auto timp de 90 de zile, atunci când fapta are consecinţe deosebit de grave, respectiv accidente rutiere cu victime.
- Codul Rutier 2018. Cum se calculează alcoolemia unui șofer și cum poate fi eliminat alcoolul din organism
- Momentul terifiant în care șoferul care a ucis doi oameni la Slătioara își filmează live accidentul
- Boala ucigașă a șoferilor români: atât șoferul microbuzului, cât și primul martor ajuns la accidentul din...
Cât despre amendă, aceasta ar putea fi în valoare de 2-3 puncte-amendă, respectiv 290 sau 435 de lei.
Accidentul din Olt - filmul unei tragedii anunţate. Spune STOP live la volan! Dă like vieţii!
Peste 60% dintre şoferii români folosesc telefonul la volan
Potrivit unui studiu, aproximativ 60% dintre şoferii români recunosc că folosesc telefonul mobil atunci când se află la volan pentru a vorbi.
Dintre aceştia, 40% recunosc că îl folosesc pentru a trimite mesaje sau pentru a urmări site-urile de socializare.
Proiectul legislativ aflat în dezbatere publică la Senat face referire la dispozitivele ținute efectiv cu mâna în timp ce sunt folosite, nu la cele care pot fi fixate pe bord sau pe parbriz.
Pedeapsa, respectiv amenda sau suspendarea permisului de conducere se aplică şi dacă fapta a fost identificată ulterior, prin postări pe reţelele sociale sau mass-media.
Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect, iar acesta se va transforma în lege abia după ce preşedintele va promulga legea şi va fi publicată în Monitorul Oficial.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰