Antena Meniu Search
x

Video Şoferii care merg pe benzile pentru autobuze din Bucureşti vor fi filmaţi. Ce amenzi primesc

Şoferii care merg pe benzile pentru autobuze din Bucureşti vor fi filmaţi, iar imaginile vor ajunge la poliţie, pentru sancţiuni. Din cauza lor, autobuzele adună aproape trei ore de întârzieri pe zi. Mai mult de jumătate dintre mijloacele de transport în comun au camere de supraveghere, iar în curând vor avea toate aparatură de înregistrare. 

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 20:02

Vezi și

Societatea de Transport Bucureşti are deja ore întregi de filmări cu şoferi care blochează benzile speciale pentru autobuze. Pentru ca imaginile să devină probe la Poliţie, trebuie modificat, însă, Codul Rutier. 

Alexandru Ichim, reprezentant STB: Aşteptăm o decizie, o reglementare legislativă în acest sens. Din punct de vedere tehnic, lucrurile se pot întâmpla începând de mâine dacă ar şi exista cadru legal validat. 

Andreea Milea, reporter Observator: Din cele 900 de autobuze STB care ies zilnic pe traseu, mai bine de 600 au deja montate camere de supraveghere omologate. Conducerea societăţii de transport a anunţat că si pe modelele mai vechi vor fi montate în curand camere de supraveghere performante. 

Ore de întârzieri din cauza şoferilor

Pe acelaşi subiect

Până atunci, bucureştenii înţepenesc în staţii, în aşteptarea autobuzelelor blocate pe traseu de şoferilor care parchează, ilegal, pe culoarul unic. 130 de minute au întârziat, ieri, mijloacele de transport, din această cauză. 

Mihai Naboleanu, sofer STB: Pe bulevardul Iuliu Maniu de exemplu a oprit masina pe avarii la sala de jocuri si a trebuit să rămânem acolo. Cât aţi stat blocat? 20 şi ceva de minute şi călătorii au început să strige.

Şoferii care intră ilegal pe banda specială pentru autobuze au mereu scuze. Amenda pentru şoferii care intră pe banda de autobuz poate ajunge la 1.160 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Şoferii care merg pe benzile pentru autobuze din Bucureşti vor fi filmaţi. Ce amenzi primesc