Antena Meniu Search
x

Video Taxa auto va fi reintrodusă sub o nouă formă în 2022. Guvernul vrea să penalizeze proprietarii de maşini vechi

Guvernul plănuieşte impozitarea suplimentară a proprietarilor de maşini vechi care poluează. Controversata taxă auto ar putea fi din nou introdusă, dar într-o formă inedită, cea a impozitării pe principii de mediu. 

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 14:57

Vezi și

Deşi autorităţile au încercat să impulsioneze piaţa autoturismelor noi prin implementarea programelor Rabla, românii preferă în continuare maşinile rulate.

Astfel, în 2021 au fost înmatriculate în România aproape 400.000 de maşini second-hand, aproape de trei ori mai mult faţă de numărul de maşini noi înregistrate.

Comisia Europeană a impus României să scoată din circulaţie, în cel mult patru ani, un sfert de milion de autovehicule vechi şi poluante. Conform datelor oficiale, aproape 80% din maşinile care circulă la noi în ţară sunt mai vechi de 11 ani. 

Au explodat înmatriculările de mașini second hand

Pe acelaşi subiect

Anul trecut a adus un record la capitolul reînmatriculări. Românii au cumpărat mai puţine maşini noi sau maşini rulate aduse din străinătate. S-au orientat spre maşinile second hand înmatriculate deja în ţară.

Totalul de 655.000 este cel mai mare înregistrat vreodată, iar cea mai bună lună a fost martie. În afară de aceste mașini, alte 395.000 de mașini SH au fost aduse în România din alte țări. La tranzacțiile cu mașini SH pe plan intern totalul a ajuns la 655.000 unități, ceea ce înseamnă cu peste 150% mai mult decât în 2016.

Cea mai bună lună a fost martie, cu aproape 64.000 de mașini SH tranzacționate, cifră record pentru o singură lună. A doua cea mai bună lună a fost septembrie, cu peste 57.000, luni bune fiind și februarie și aprilie. Cea mai slabă lună a fost noiembrie, cu sub 51.000. Pentru a avea o comparație, totalul de 655.000 autoturisme SH este de peste 5 ori mai mare decât totalul de mașini noi înmatriculate în 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Taxa auto va fi reintrodusă sub o nouă formă în 2022. Guvernul vrea să penalizeze proprietarii de maşini vechi