Antena Meniu Search
x

Video O nouă taxă auto apare în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR. Jumătate din şoferi ar putea fi afectaţi

Odată cu noul Executiv, se conturează tot mai mult şi ideea unor noi taxe. Cum ar fi cea pentru maşinile poluante. Măsura apare în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR. 

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 24.11.2021, 16:10

Vezi și

Două puncte cheie sunt atinse în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR: poluatorul plăteşte şi taxarea ecologică.

Introducerea unor noi taxe nu este o temă nouă. Ea apare inclusiv în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar mai nou şi în programu de guvernare.

Ar urma să plătească această taxă toţi şoferii care conduc maşini vechi, cu grad ridicat de poluare. 

Cum se va aplica taxa auto

Pentru şoferii de camioane, taxarea se va face în funcţie de distanţa pe care o parcurg. Iar pentru ceilalţi şoferi, indiferent dacă vorbim de autoturisme, autocare sau autobuze, va fi pe principiul poluatorul plăteşte.

Nu este clar cât de mare va fi această taxă şi de la ce prag de vechime se va aplica, pentru că în programul de guvernare nu sunt prevăzute astfel de detalii. O variantă des menţionată de ministrul Mediului care doreşte înnoirea parcului auto face referire la maşinile mai vechi de 15 ani. În momentul de faţă în România jumătate din parcul auto este mai vechi de 15 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » O nouă taxă auto apare în programul de guvernare al PNL-PSD-UDMR. Jumătate din şoferi ar putea fi afectaţi