Antena Meniu Search
x

Video Topul celor mai avariate mașini second hand în România. Pe primul loc e o marcă adorată de români

Sunt la mâna a doua şi la a noua viaţă. Mai mult de jumătate dintre maşinile second hand de pe site-urile de vânzări au suferit cel puţin un accident, ascuns, de regulă, sub un strat proaspăt de vopsea. O platformă specializată în identificarea daunelor arată că una dintre cele mai căutate mărci din România este şi cea mai avariată. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 13.01.2024, 19:58

Vezi și

Andy Popescu, un cunoscut vlogger specializat în domeniul auto, şi-a făcut un obicei din a-i demasca pe samsarii care vând ca maşini noi automobile care au avut accidente grave.

  • Andy Popescu, vlogger auto: E nouă, are 35.000 de km. Kilometri sunt reali, asta e, a fost inundată, ce să-i facem? Totul e original pe ea! 

În acest caz, proprietarul cere 30.000 de euro pentru maşină. Recunoşte că a avut o problemă gravă, dar evită să dea detalii unui potenţial client. Nu spune nici că a fost implicată într-un accident. Cumpărătorii pot afla, însă, istoricul daunelor, de pe site-uri specializate, care colectează informaţiile din bazele de date europene, în schimbul unei taxe.

  • Cristi Popovici, reporter Observator: A intrat apă peste tot, la motor, chestia asta e posibil să genereze în timp scurtcircuite. Merge mașina bine câteva luni și apoi încep să-ți apară martorii în bord. Pomul de Crăciun în bord.
Pe acelaşi subiect

8 din 10 mașini BMW au suferit daune - studiu

Un studiu făcut de o companie de date auto arată care sunt cele mai avariate mărci second hand din România. 8 din 10 BMW-uri aflate în această bază de date au suferit daune. Pe locul doi sunt maşinile Honda, urmate de Hyundai, Porsche, Mitsubishi şi Ford.

  • Andy Popescu, vlogger auto: Aceasta a avut o daună la spate. Şi pot să-ţi şi arăt, că se vede. Pare foarte în regulă, mai ales că este polişată. Aici se vede că a fost albastră. Deci a fost luat tot portbagajul de la dezmembrări, vopsit.

Înainte să cumpăraţi o maşină rulată, este recomandat să o verificaţi şi la un service auto.

  • Dan  Barbu, Asociaţia Societăţilor de Service Auto: Nu are niciun semn că maşina ar fi avut vreo daună, sau că ar fi fost implicată într-un accident. Ea, dacă are, are nişte probleme mecanice. Asta îmi arăta mecanicul un pic mai devreme, că la turbină se vede un pic că curge ceva ulei pe acolo şi atunci acolo ar trebui intervenit.
  • Cristi Popovici, reporter Observator: Aproape 66% din maşinile SH aflate la vanzare pe site-urile de specialitate sunt aduse din alte tari. Peste 59 la sută dintre maşini prezintă avarii în istoric, cu o valoare medie a daunelor de 4000 de euro. 7,8% dintre vehicule au şi kilometrajul dat inapoi. Valoarea medie ştearsă de pe odometru fiind de 85.000 de km.  

Pentru a opri înşelăciunile, Registrul Auto Român lucrează la o platformă digitală în care cei care vor maşină la mâna a doua pot verifica istoricul daunelor. Site-ul va fi gata la finalul anului. 

  • Cristian BUCUR, director tehnic RAR: Acest document este o radiografie a informaţiilor colectate, informaţii despre evoluţia odometrului, despre reparaţii determinate de avarii grave la sistemul de frânare, la sistemul de direcție, la structura de rezistență sau la sistemele de asistență avansată.

Anul trecut, în România au fost înmatriculate peste 300.000 de maşini second hand, dublu faţă de numărul vehiculelor noi.

Topul celor mai avariate mașini în România

1. BMW – 80.25%

2. Honda – 79.29%

3. Hyundai – 71.12%

4. Porsche – 69.57%

5. Mitsubishi – 68.50%

6. Ford – 64.58%

7. Land Rover – 63.86%

8. Audi – 61.15%

9. Jaguar – 59.16%

10. Mercedes Benz – 58.00%

sursa: carvertical

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 31 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Auto » Topul celor mai avariate mașini second hand în România. Pe primul loc e o marcă adorată de români