Antena Meniu Search
x

Rezultate Bac 2021, sesiunea de toamnă, pe judeţe. Listele, afişate pe edu.ro

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost afișate pe edu.ro. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afişate pe 3 septembrie.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 12:07

Rezultate Bac 2021, sesiunea de toamnă, pe judeţe. Listele, afişate pe edu.ro
Rezultate Bac 2021, sesiunea de toamnă, pe judeţe. Listele, afişate pe edu.ro - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Rezultate Bac 2021, sesiunea de toamnă, pe judeţe

Când și cum se pot depune contestații la sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2021

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe data de 31 august. În aceeaşi zi vor putea fi depuse și contestațiile, între orele 12:00-18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 septembrie. Nota minimă de promovare a examenului este 5, pentru fiecare probă în parte, iar media finală pentru promovarea examenului este de cel puțin 6.

Pe acelaşi subiect

Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Acest lucru s-a întâmplat şi în cadrul primei sesiuni.

Când se afișează rezultatele finale

Examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea din toamnă, se desfășoară pe parcursul lunilor august şi septembrie. În cadrul acestei sesiuni s-au putut înscrie cei care nu s-au putut prezentat sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară, precum și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

Pe 31 august sunt afișate rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, înaintea depunerii contestațiilor. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă vor fi afişate în 3 septembrie.

Ce urmează pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2021 nici în sesiunea de toamnă

Elevii care au susținut Bacalaureatul trebuie să obțină cel puțin nota 5 la toate probele scrise pentru a promova examenul. Media general de bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie în sesiunile următoare. În cazul nepromovării, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Bacalaureat » Rezultate Bac 2021, sesiunea de toamnă, pe judeţe. Listele, afişate pe edu.ro