Antena Meniu Search
x

Cum atrag bulgarii turiștii în această vară. Șezlonguri la 1 Euro, cazare și mâncare mai ieftine

Pe lângă ce ne pregătesc vecinii noştri, litoralul românesc pare mai mult un premiu de consolare. În vara pandemiei, bulgarii ne fac cadou... marea. Ca să umple din nou plajele, închiriază şezlonguri cu numai un euro sau chiar le dau gratis. Ieftinesc cazarea, mâncarea, distracţia. Par să ne-o ia din nou înainte, chiar şi în vremuri de criză. Continuăm astăzi călătoria de-a lungul a şapte ţări din Europa, cu lecţia de turism a vecinilor noştri.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 13.06.2020, 21:56

Vezi și
  • Prețurile sunt și cu 20% mai jos față de anul trecut.
  • La 5 stele, o cameră dublă e și 75 de Euro pe noapte.

Nisipurile de Aur. Una dintre cele mai frumoase plaje ale Bulgariei. Darul bulgarilor pentru turişti, anul acesta.

Nelly Nedyalkova, reprezentanta unui hotel: Toată lumea se va putea distra la un preț simbolic! E un cadou special de la guvernul nostru pentru turiști în această vară. Sunt Nelly si vă aștept aici!

Doar un euro costă acum un şezlong aici. 45 de Leva, adică în jur de 100 de lei plăteam anul trecut dacă voiam să închiriem două șezlonguri și o umbrelă. Anul acesta, un cuplu va plăti pentru același set 6 Leva.

Bulgarii şi-au făcut simplu calculele: în pandemie, minus cu minus fac plus: ca să recupereze pierderile, au scăzut preţurile, conştienţi că doar aşa vor umple din nou plajele. Inclusiv cazarea s-a ieftinit. 

Nelly Nedyalkova, reprezentanta unui hotel: Să spunem că prețurile pornesc de la 75 de Leva de persoană, doar pe cameră.

Adică  în jur de 75 de euro pentru o cameră dublă la un hotel de cinci stele - cel mai important din regiune. Cu 20% mai ieftin decât anul trecut şi cam cât am plăti pentru un hotel de numai trei stele în Mamaia, de exemplu. În schimb, pandemia a schimbat conceptul de all inclusive şi în Bulgaria

Nu vom mai vedea sute de turişti înghesuindu-se în zona de autoservire. Turiştii îşi vor comanda mâncarea la masă, dintr-un meniu digital, sau direct în cameră. Fără să intre în contact cu vreun angajat.

Personalul e obligat să poarte măşti şi mănuşi, iar în zonele spa - închise încă în România - accesul turiştilor e permis, însă redus la jumătate. Restricţii importante sunt şi pe plaje.

Dintre toate statiunile din Bulgaria, in Sunny Beach sunt cele mai mici șanse sa te imbolnavesti de coronavirus stând la plajă, pentru că distanța dintre șezlonguri e foarte mare. E de aproximativ 5 metri.

Şi aici, în Sunny Beach, se vede că mai e puţin până la marea deschidere. Angajaţii hotelurilor robotesc de zor. În restaurante, se fac ultimele calcule. Vor fi cel puţin doi metri şi jumătate între mese, iar bucătarii se pregătesc să facă spectacol, din spatele unor geamuri de protecţie.

(Reporter): Sunteți pregătiți pentru marea deschidere?

(Alexander Alexandrov, reprezentatul unui hotel): Încă facem pregătiri, după cum puteți vedea, construim un nou "show-cooking".

(Reporter): De ce?

(Alexander Alexandrov): Cea mai mare parte din mâncare va fi gătită direct în fața oaspeților.

Bulgarii nu lasă nimic la voia întâmplării. Pun siguranţa oaspeţilor mai presus de orice.

Plamena Dimitrova, reprezentanta unui hotel: După check-out, camera nu va mai fi ocupată de un alt client timp de 12 ore.

Pentru ei, e singura şansă să mai salveze ceva din sezonul distrus de pandemie. Pentru noi, ocazia să ne relaxăm în condiţii sigure, la preţuri reduse, chiar şi pentru un weekend.

Cine vrea sa ajunga in Sunny Beach, una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul bulgaresc, trebuie sa stie ca va conduce peste cinci ore, daca pleaca din capitala, pentru ca sunt mai bine de 330 de kilometri, dar cel mai probabil va merita datorita nisipului fin.

Lăsăm în urmă Bulgaria şi ne pregătim de următoare aventură, spre Grecia. Nu înainte de a ne face testul de coronavirus, obligatoriu la intrarea în ţară. Costă 32 de leva, adică 80 de lei, şi primim rezultatul în 20 de minute și s-a dovedit a fi negativ. Ne putem continua astfel drumul către Grecia. E un drum de cel putin 8 ore si jumatate, catre Halkidiki, care este urmatoarea noastra destinatie. Acolo ne vedem duminică seară, la Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Campanii » Cum atrag bulgarii turiștii în această vară. Șezlonguri la 1 Euro, cazare și mâncare mai ieftine