Antena Meniu Search
x

David Popovici debutează la Campionatele Mondiale în această noapte: românul spune că nu vânează recorduri. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici a fost desemnat de Federaţia Internaţională cel mai bun înotător al anului 2022. Sportivul român a câştigat anul trecut două titluri mondiale la probele de 100 şi 200 de metri liber şi obţinut medaliile de aur şi la Campionatele Europene unde a şi stabilit un record mondial în proba de 100 de metri. Acum, David Popovici este aşteptat să strălucească şi la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Competiţia ce va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 15:46

David Popovici debutează la Campionatele Mondiale în această noapte: românul spune că nu vânează recorduri. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY
- Profimedia

David Popovici intră în concurs în noaptea de duminică spre luni, mai exact luni dimineaţă în jurul orei 05:50, ora României. Popovici va face partea din seria a opta. Tot luni se vor desfăşura şi semifinalele, cu începere de la orele 15:11, respectiv 15:13.

David Popovici nu se gândeşte la recorduri, înainte de Campionatele Mondiale de Înot

David Popovici spune că este concentrat pe ceea ce urmează să facă la Fukuoka. Sportivul român a precizat că nu se mai gândeşte la rezultatele impresionante obţinute până acum şi nici nu vânează vreun record la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale.

"Eu aș vrea, pentru fiecare sportiv, să încheie lumea cu comparațiile, pentru că dacă azi bați un record mondial, mâine poți să nu reușești aceleași performanțe. Nu foarte mulți înțeleg că sportul fluctuează și poți să ai perioade bune, perioade proaste; poți să ai o perioadă proastă foarte lungă, li se întâmplă multora și mi se poate întâmpla și mie, sunt conștient. Și după, când te aștepți mai puțin, să reușești, din nou, poate chiar să-ți depășești performanțele.Lumea îmi tot repetă și-mi reamintește (n.r. de performanțele obținute în 2022) și n-am cum să ignor asta, am realizat ceva foarte tare anul trecut. Dar nu mă pot bloca în asta, nu mă pot identifica numai cu asta și atât. Nu vreau să mă mulțumesc cu atât, și nici nu vreau să rămân blocat în trecut. Ceea ce nu e foarte ușor, în condițiile în care aproape în fiecare zi ți se repetă același lucru”, a declarat David Popovici, conform poveştidinsport.com.

Orele la care va concura David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot! Programul complet

200 de metri liber

  • Serii – 24 iulie, de la ora 05:51
  • Semifinale – 24 iulie, la ora 15:11, respectiv 15:17
  • Finală – 25 iulie, de la ora 14:02

100 metri liber

  • Serii – 26 iulie, de la ora 05:13
  • Semifinale – 26 iulie, de la ora 14:26, respectiv 14.30
  • Finală – 27 iulie, de la ora 14:21

Programul lui Andrei Anghel la Fukuoka

100 de metri spate

  • Serii – 24 iulie, de la 04:59
  • Semifinale – 24 iulie, de la ora 14:17, respectiv 14:22
  • Finală – 25 iulie, ora 14:59

50 de metri spate

  • Serii – 29 iulie, de la 05:05
  • Semifinale – 29 iulie, de la ora 15:06, respectiv 15:11
  • Finală – 30 iulie, de la ora 14:02

David Popovici scrie istorie exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici e pregătit să scrie istorie exclusiv pe AntenaPLAY, la Campionatele Mondiale de Înot, ce se vor desfăşura în Japonia, la Fukuoka. Românul de 18 ani este vedeta incontestabilă a competiţiei. Pentru David Popovici (18 ani), aceasta este cea mai importantă întrecere din 2023. El se va prezenta în Japonia din postura de campion mondial la probele de 100 metri liber şi 200 metri liber, titluri pe care le-a obţinut la Budapesta, în 2022.

Aceasta este a 20-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Înot. Competiţia trebuia să aibă loc în 2021, ea fiind amânată pentru 2022, din cauza pandemiei de Covid-19. Anul trecut, Budapesta i-a luat locul, din cauza restricţiilor de călătorie din Japonia. Astfel, niponii vor organiza abia la finalul lunii iulie întrecerea. Toate cursele la care va lua parte David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka vor fi live exclusiv în AntenaPLAY, între 23 şi 30 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » David Popovici debutează la Campionatele Mondiale în această noapte: românul spune că nu vânează recorduri. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY