Antena Meniu Search
x

David Popovici, prima reacţie după calificarea în finala de 100 de metri liber la Fukuoka: "Finala e mâine, am grijă să o calculez pe cât de bine pot"

David Popovici a dat prima declaraţie după ce s-a calificat în finala de 100 de metri liber, miercuri. Joi, tânărul campion va participa la finala competiţiei, care poate fi urmărită de la ora 14:21 în direct în AntenaPLAY şi pe Antena 1.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 17:43

- Profimedia

După clasarea pe locul 4 de marţi, la proba de 200 de metri liber, Popovici a revenit puternic în cadrul semifinalei de 100 de metri şi şi-a asigurat calificarea în finală. Popovici va avea şansa astfel să îşi apere titlul mondial joi, de la 14:21, în AntenaPLAY şi pe Antena 1.

Toate cursele de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka pot fi revăzute pe fukuoka.observatornews.ro.

Prima declaraţie a lui David Popovici, după calificarea în finala de 100 de metri liber

Potrivit primelor mărturisiri, tânărul sportiv a reuşit să treacă peste eşecul de marţi şi s-a revanşat în cadrul semifinalei de miercuri pentru proba de 100 de metri. Conform lui, ar fi evitat să discute cu antrenorul despre deznodământul competiţiei de marţi, dar s-a odihnit şi a mâncat bine, pentru a se califica în finala de 100 de metri.

Pe acelaşi subiect

„Am încercat să dorm pe cât de bine am putut, am mâncat cum trebuie și am încercat să mă odihnesc, programul a fost destul de înghesuit, dar ne descurcăm cu ce avem, nu numai eu am trecut prin programul acesta, ci mai toți competitorii mei. Nu prea am vorbit nimic (n.r. cu antrenorul) pentru că s-a înțeles de la sine că al meu corp și-a dat shut down. Amândoi suntem conștienți de ce s-a întâmplat, că primele trei bazine au fost foarte bune, iar ultimul, deși este specialitatea mea de obicei, acum pur și simplu nu am fost suficient de antrenat. Sunt fericit cu timpul, era important să mă calific, cred că sunt al cincilea și aste e foarte bine. Finala e mâine. Îmi doresc să iasă bine, să am grijă să o calculez pe cât de bine pot”, a declarat David Popovici, relatează gsp.ro.

Cine a fost mai bun decât David Popovici în semifinale

Înaintea lui David, în a doua semifinală, patru înotători l-au depăşit. Până acum cel mai bun timp a fost obţinut de britanicul Matthew Richards, cu 47.47 de secunde. Acesta este şi cel care a primit medalia de aur la proba de 200 de metri marţi.

Înainte românului au mai fost clasaţi australianul Kyle Chalmers, cu 47.52, chinezul Zhanie Pan, cu 47.6, şi maghiarul Nandor Nemeth, cu 47.62.

Cine sunt cei 8 finalişti ai probei de 100 de metri liber

  • Matthew Richards (47.47)
  • Kyle Chalmers (47.52)
  • Zhanle Pan (47.61)
  • Nandor Nemeth (47.62)
  • David Popovici (47.66)
  • Jordan Crooks (47.71)
  • Maxime Grousset (47.87)
  • Jack Alexy (48.06)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » David Popovici, prima reacţie după calificarea în finala de 100 de metri liber la Fukuoka: "Finala e mâine, am grijă să o calculez pe cât de bine pot"