Antena Meniu Search
x

David Popovici, prima reacţie după ce s-a calificat în finală la CM de la Fukuoka. Competiţia, live exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici a avut o primă reacţie după ce s-a calificat în finala de 200 de metri liber cu cel mai bun timp la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Competiție e LIVE VIDEO în AntenaPLAY, în perioada 23-30 iulie. 

de Redactia Observator

la 24.07.2023, 17:01

David Popovici, prima reacţie după ce s-a calificat în finală la CM de la Fukuoka. Competiţia, live exclusiv în AntenaPLAY
David Popovici, prima reacţie după ce s-a calificat în finală la CM de la Fukuoka. Competiţia, live exclusiv în AntenaPLAY - Profimedia Images

David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 metri de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale: 1:44,70. Rivalul său, Luke Hobson, a obţinut 1,44.87. Puteţi revedea cursa pe fukuoka.observatornews.ro, iar marea finală va fi mâine, în AntenaPLAY.

După cursa de 200 metri liber, David Popovici a avut o reacţie demnă de un adevărat campion. "Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul. Uite că de data asta aveam și un obiectiv pentru a-mi asigura cumva calificare. Am vrut să termin primul seria pentru a știi că voi intra oricum", a declarat David Popovici pentru gsp.ro.

"M-am simțit bine, n-a fost ușor niciodată, nu-i ușor. De dimineață, când terminasem proba, era un bazin de relaxare unde o să mă duc și acum curând. Și m-am întâlnit câțiva competitori și ziceau e ușor, ușor, nu, nu, chiar nu e ușor. De dimineața am înotat mai încet a 2-a jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât tâmpit încât să nu mă calific.

Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și și sportul se vede", a mai declarat David Popovici.

Pe acelaşi subiect

David Popovici l-a citat pe americanul Michael Phelps

David Popovici l-a citat pe Michael Phelps. Românul a spus că americanul este un idol al său şi că şi-ar dori să îl cunoască.

"Cred că nimeni nu are dreptul să-și dorească mai mult decât tine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinții. Și presiune, presiune, presiune. Întotdeauna există, n-am ce să-i fac. Există, în schimb pot să controlez ce presiune ajunge la mine și, cu fiecare cursă și cu fiecare concurs, învăț să gestionez din ce în ce mai bine.

Cum spunea și Michael Phelps, el nu iubea să câștige, ci ura să piardă. Nici mie nu-mi place să pierd, însă știu că dacă se va întâmpla vreodată, pentru că se poate întâmpla ori e o victorie, ori am învățat ceva. Așa că cu mentalitatea asta nu prea are ce să deranjeze", a mai afirmat David Popovici.

"Îmi doresc să-l cunosc pe Michael Phelps, nu am vorbit față în față cu el deși e un om complet normal, dar eu crescând, avându-l ca pe un idol, singurul la care mă uitam atât de mult la înot… Mă trezeam dimineața și asta făceam, mă uitam la cursele lui. Ar însemna ceva chiar important pentru mine să-l cunosc", a subliniat David Popovici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » David Popovici, prima reacţie după ce s-a calificat în finală la CM de la Fukuoka. Competiţia, live exclusiv în AntenaPLAY