Antena Meniu Search
x

Video Povestea impresionantă a lui Constantin Popovici, campionul României de la Fukuoka. În urmă cu câţiva ani, era doar un angajat pe vapor

Sportul românesc, plin de lipsuri şi neajunsuri, dă naştere unor noi campioni mondiali! Constantin Popovici şi Cătălin Preda au luat aur şi argint la Campionatul Mondial de sărituri în apă de la mare înălţime din Japonia. Victoria vine după ani în şir de muncă şi antrenamente în bazine fără apă, unde săreau pe saltele. Competiţia de la Fukuoka este difuzată pe AntenaPlay.

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 22:41

Vezi și

Săritura din mâini a fost decisivă. Executată aproape de perfecţiune, i-a adus lui Constantin Popovici titlul de campion mondial la Fukuoka. Cu un punctaj apropiat, Cătălin Preda a luat argintul. Cei doi români au uluit lumea. 

"Şi este România pe locurile I şi II, exact cum a fost la Campionatul European, aceiaşi Popovici şi Preda!"

Cătălin Preda, argint la sărituri de la mare înălţime: Toate acestea sună clişee, dar chiar asta este muncă, perseverenţă, determinare, imaginaţie şi credinţă în obiectivul setat. 

Anul trecut, acelaşi duo a făcut performanţă la Roma

Pe acelaşi subiect

Constantin Popovici, campion mondial la sărituri de la mare înălţime: Este multă muncă în spate! Cred că sunt singurul care ştie cât de mult am muncit, iar astăzi a venit răsplata!

Sportivul român de 34 de ani a început să concureze la sărituri în apă de la mare înălţime în urmă cu 5 ani. Până atunci, a trecut printr-un carusel de încercări. A avut implantate șuruburi și chiar o contuzie cerebrală. 

În 2008, Constantin Popovici a fost singurul român care participa la proba de high diving la Jocurile Olimpice de la Beijing. În 2011, însă a renunţat la vis. Timp de un an şi jumătate a făcut acrobaţii în echipa Cirque du Soleil, la Las Vegas. Anul 2017 l-a prins la muncă pe vase de croazieră. Făcea salturi în apă de plăcere. Un an mai târziu, primul român devenit campion mondial la sărituri de la mare înălţime se antrena în condiţii aproape imposibile pentru performanţă. Alături de alţi 140 de sportivi se pregătea în bazinul de la "23 august" din Capitală, care nu avea apă sau trambuline, ci saltele. 

Puteţi revedea toate cursele de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka pe fukuoka.observatornews.ro. Competiția se vede live și exclusiv în AntenaPLAY.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » Povestea impresionantă a lui Constantin Popovici, campionul României de la Fukuoka. În urmă cu câţiva ani, era doar un angajat pe vapor