Antena Meniu Search
x

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial: "E visul oricărui sportiv". Campionatele Mondiale de Înot se văd exclusiv pe AntenaPLAY

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial. După ce a obţinut cel mai bun timp din istorie la 100 de metri liber, înotătorul de 18 ani vrea să fie cel mai rapid şi la 200 de metri liber. El poate atinge acest obiectiv la Campionatele Mondiale de Înot, care se desfăşoară în perioad 23-30 iulie, exclusiv în AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 16:10

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial: "E visul oricărui sportiv". Campionatele Mondiale de Înot se văd exclusiv pe AntenaPLAY
- Profimedia

În acest moment, cel mai rapid timp al lui David Popovici la proba de 200 de metri liber este 1:42,97, în timp ce recordul mondial este 1:42,00. Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, susţine că Popovici poate oricând să doboare şi acest timp.

David Popovici vrea să mai doboare un record mondial

"Își dorește să se apropie mai mult de acest record mondial și la proba de 200 m și e normal. Este visul oricărui sportiv în momentul în care excelezi și devii cel mai bun lume din toate timpurile la o probă, iar la cealaltă probă ești doar campion mondial și e cineva care a înotat mai rapid decât tine. E normal să-ți dorești să fii și acolo cel mai bun din toate timpurile. Este clar că toată lumea vrea să-l întreacă, să înoate mai repede decât el și nu numai la aceste Campionate Mondiale, ci și să-i depășească performanțele, timpii deja realizați. E normal să se întâmple acest lucru pentru că recordul mondial este întotdeauna o referință pentru orice sportiv.

Apoi, dacă e să fie lângă tine, pe culoar, recordmenul mondial și ai posibilitatea să-l și întreci, e clar că asta este dorința fiecărui sportiv care înoată aceste două curse, 100 și 200m liber. A demonstrat de multe ori că atunci când își dorește ceva, muncește pentru acel lucru și reușește să-l realizeze. A demonstrat lucrul acesta când a susținut examenul de bacalaureat. Este deja înscris la o facultate bună în România, în București”, a spus Camelia Potec, citată de gsp.ro.

Pe acelaşi subiect

David Popovici va participa la probele de 100 şi 200 metri liber, la Campionatele Mondiale

David Popovici va reprezenta România la Campionatele Mondiale la două probe, 100 şi 200 de metri liber. David Popovici va debuta la Campionatele Mondiale de Înot în seriile de la 200 de metri liber ce se vor desfăşura pe 24 iulie, la 04:30 noaptea (ora României). Semifinalele sunt programate în aceeaşi zi, de la ora 14:00. Finala va vea loc pe 25 iulie, de la ora 14:00.

Popovici va fi în bazin şi la proba de 100 de metri liber. Seriile vor avea loc pe 26 iulie, de la 04:30, semifinalele, în aceeaşi zi, de la ora 14:00, iar finala pe 27 iulie, de la ora 14:00. Toate probele vor fi în direct în AntenaPLAY.

David Popovici scrie istorie exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici e pregătit să scrie istorie exclusiv pe AntenaPLAY, la Campionatele Mondiale de Înot, ce se vor desfăşura în Japonia, la Fukuoka. Românul de 18 ani este vedeta incontestabilă a competiţiei. Pentru David Popovici (18 ani), aceasta este cea mai importantă întrecere din 2023. El se va prezenta în Japonia din postura de campion mondial la probele de 100 metri liber şi 200 metri liber, titluri pe care le-a obţinut la Budapesta, în 2022.

Aceasta este a 20-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Înot. Competiţia trebuia să aibă loc în 2021, ea fiind amânată pentru 2022, din cauza pandemiei de Covid-19. Anul trecut, Budapesta i-a luat locul, din cauza restricţiilor de călătorie din Japonia. Astfel, niponii vor organiza abia la finalul lunii iulie întrecerea. Toate cursele la care va lua parte David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka vor fi live exclusiv în AntenaPLAY, între 23 şi 30 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » David Popovici vrea să mai doboare un record mondial: "E visul oricărui sportiv". Campionatele Mondiale de Înot se văd exclusiv pe AntenaPLAY