Antena Meniu Search
x

David Popovici vs Kyle Chalmers, pe lista cu cele 5 momente de neratat de la Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia se vede LIVE pe AntenaPLAY

David Popovici vs Kyle Chalmers este duelul de la proba de 100 de metri liber care se află pe lista celor 5 momente de neratat de la Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia se desfăşoară în perioada 23-30 iulie şi este transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 15:51

David Popovici vs Kyle Chalmers, pe lista cu cele 5 momente de neratat de la Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia se vede LIVE pe AntenaPLAY
- Getty Images

Cei doi nu s-au duelat până acum în proba de 100 de metri liber, australianul fiind practic singurul adversar de la Fukuoka pe care campionul nostru nu l-a învins până acum. De aceea, duelul dintre campionul mondial şi european şi cel olimpic (2016) este unul dintre punctele de atracţie din Japonia.

David Popovici vs Kyle Chalmers, pe lista cu cele 5 momente de neratat de la Campionatele Mondiale de Înot

Pe lista celor 5 momente considerate cele mai importante de către americanii de la SwimSwam se mai află lupta dintre Ariarne Titmus și Katie Ledecky, tentativa lui Leon Marchand de a bate recordul lui Michael Phelps la 400 de metri mixt individual, parcursul lui Summer McIntosh şi duelul dintre Regan Smith și Kaylee McKeown.

Revenind la David Popovici şi Kyle Chalmers, românul este considerat favoritul probei de 100 de metri. Asta chiar dacă are doar al treilea timp al sezonului 2022-2023. Pan Zhanle a stabilit cel mai bun timp al ultimului an la campionatele naţionale ale Chinei. El a înotat suta de metri liber în 47.22 secunde, la începutul lunii mai.

Pe acelaşi subiect

Chiar Chalmers este deţinătorul celui de-al doilea timp al stagiunii (47.44). Cea mai bună performanţă a lui David este de 47.61 secunde. Să nu uităm că el este deţinătorul recordului mondial (46.86). Maxim Grousset (47.62), Ryan Held (47,63), Matthew Richards (47,72), Jack Alexy (47,75), Flynn Southam (47,77), Sunwoo Hwang (47,78) şi Guilherme Caribe Santos (47,82) sunt ceilalţi înotători cu rezultate notabile în ultimul an.

David Popovici scrie istorie exclusiv în AntenaPLAY

David Popovici e pregătit să scrie istorie exclusiv pe AntenaPLAY, la Campionatele Mondiale de Înot, ce se vor desfăşura în Japonia, la Fukuoka. Românul de 18 ani este vedeta incontestabilă a competiţiei. Pentru David Popovici (18 ani), aceasta este cea mai importantă întrecere din 2023. El se va prezenta în Japonia din postura de campion mondial la probele de 100 metri liber şi 200 metri liber, titluri pe care le-a obţinut la Budapesta, în 2022.

Aceasta este a 20-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Înot. Competiţia trebuia să aibă loc în 2021, ea fiind amânată pentru 2022, din cauza pandemiei de Covid-19. Anul trecut, Budapesta i-a luat locul, din cauza restricţiilor de călătorie din Japonia. Astfel, niponii vor organiza abia la finalul lunii iulie întrecerea. Toate cursele la care va lua parte David Popovici la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka vor fi live exclusiv în AntenaPLAY, între 23 şi 30 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Campionatele Mondiale de Înot » David Popovici vs Kyle Chalmers, pe lista cu cele 5 momente de neratat de la Campionatele Mondiale de Înot. Competiţia se vede LIVE pe AntenaPLAY