Antena Meniu Search
x

5 motive pentru care este mai avantajos să lucrezi într-o corporaţie

Locul în care lucrăm este extrem de important din mai multe privinţe, pornind de la salariu, trecând prin perspectivele pe care ni le oferă pentru carieră şi ajungând până la zona în care avem efectiv biroul.

Locul în care lucrăm este extrem de important din mai multe privinţe, pornind de la salariu, trecând prin perspectivele pe care ni le oferă pentru carieră şi ajungând până la zona în care avem efectiv biroul.
Este esenţial să mergem cu drag în fiecare zi la serviciu şi să avem oportunităţi care să ne ajute să creştem din punct de vedere profesional.
Tot mai multe corporaţii străine au investit în ţară noastră, unde au găsit specialişti şi tineri dornici să se afirme la locul de muncă. O companie multinaţională poate să le ofere angajaţilor o mulţime de avantaje, din mai multe puncte de vedere, astfel încât nu e de mirare că tot mai mulţi tineri îşi doresc să lucreze într-o astfel de firma. Iată care sunt motivele pentru care tot mai mulţi români preferă să se angajeze în corporaţii, în detrimentul firmelor mai mici.

Parcurile de birouri unde au sediul corporaţiile oferă tot ce ar putea avea nevoie un angajat
Majoritatea multinaţionalelor au sediul în parcuri de birouri, locuri gândite astfel încât să răspundă oricărei nevoie pe care ar putea să o aibă persoanele care lucrează acolo. Este vorba despre spaţii de parcare generoase, despre apropiera faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun, dar şi de cantine şi restaurante la câteva minute distanţă de birou. Spre exemplu, acest parc de birouri, unde îşi au sediul numeroase firme mari, are în incinta şi cafenele şi o sala de sport. În apropierea lui există chiar şi o spălătorie şi un coafor, extrem de utile şi care îi ajută pe cei care lucrează aici să economisească foarte mult timp.

Angajaţii au oportunităţi reale de creştere profesională
În afară de salariu, un criteriu extrem de important pentru oricine care este în căutarea unui loc de muncă este oportunitatea de creştere profesională. Tinerii, în mod special, sunt mereu în căutarea unor provocări şi vor că locul lor de muncă să le ofere şansa să înveţe cât mai mult şi să avanseze în funcţie.
Companiile multinaţionale le oferă acest lucru din plin tinerilor şi le creionează o carieră, încă de la bun nceput. Unele corporaţii au sediile chiar în apropierea campusurilor de studenţi, aşa cum este cazul West Gate situat în vecinătatea West Gate Studios, un campus privat pentru studenţi. În acest fel, companiile îi pot anunţa cu uşurinţă pe studenţi când există oportunităţi de internship şi de angajare. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care Liviu Tudor, preşedintele Genesis Development, a decis să amenajeze campusul în zona respectivă.
Într-o multinaţională lucrează persoane care provin din ţări şi culturi diferite
Corporaţiile sunt un mediu cosmopolit, unde lucrează atât români, cât şi persoane care provin din alte ţări, de la europeni, la americani şi asiatici. Există, aşadar o mulţime de oportunităţi pentru ca angajaţii să afle lucruri interesante despre alte culturi, poate chiar să lege prietenii cu persoane din medii total necunoscute lor.
Lucrând alături de englezi, francezi, spanioli, americani sau brazilieni, este aproape imposibil să nu afli cel puţin un obicei inedit al acestora. În plus, în acest fel angajaţii români îşi perfecţionează fluența într-o limbă străină, fapt care nu se poate învaţa la niciun curs.

Nu există posibilitatea ca salariul să întârzie sau să fii concendiat fără preaviz
Multinaţionalele respectă punct cu punct Codul Muncii, motiv pentru care toate drepturile angajaţilor sunt și ele respectate întru totul. În marile companii nu există posibilitatea întârzierilor salariale, angajaţii sunt remuneraţi întotdeauna în ziua stipulată în contract.
Dacă un angajat va fi concendiat, acesta va beneficia negreşit de preaviz şi de toate măsurile pe care le prevede legislaţia românească. În acelaşi timp, în corporaţii nu există posibilitatea muncii la negru şi a tuturor neplăcerilor pe care ea le implică. În prima zi de lucru, unui angajat îi sunt întocmite toate actele necesare angajării.
Corporaţiile oferă numeroase beneficii
Majoritatea multinaţionalelor le oferă angajaţilor beneficii diverse, precum maşină de serviciu, abonamente la săli de sport şi asigurare medicală la clinici private. Multe dintre marile companii le oferă salariaților mic dejun, prânz sau fructe.
Teambuildingurile sunt şi ele apreciate în rândul persoanelor care lucrează în corporaţie. Cel puţin o dată pe an, firma organizează un eveniment într-o zona turistică, menit să-i facă pe angajaţi să se cunoască mai bine. Salariaţii nu trebuie să plătească nimic, doar să participe la activităţi alături de colegii lor.
Ce părere ai? Este avantajos sau nu să lucrezi într-o corporaţie?
Sursă foto: creativecommons.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » 5 motive pentru care este mai avantajos să lucrezi într-o corporaţie