Antena Meniu Search
x

Video A doua ieftinire consecutivă a carburanților. Ce se întâmplă cu compensarea de 50 de bani din 2023

Cei care şi-au alimentat, astăzi, maşinile au avut parte de o surpriză...plăcută. Preţurile la pompă au scăzut.  Este a doua reducere consecutivă a carburanţilor auto, ultima fiind chiar în weekend, când benzina şi motorina s-au ieftinit cu câte cinci bani pe litru.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 21.11.2022, 14:03

Vezi și

Lucia Cujbă, reporter Observator: "În București, la unele stații, prețul benzinei pleacă de la 7,08 lei și poate ajunge la 7,34 lei. Prețul motorinei se situează între 8,32 lei și 8,54 de bani, diferența față de benzină se micșorează și este de aproximativ 1,2 lei pe litru, de la 1,5 lei pe litru în urmă cu o lună. Pare o situație paradoxală, pentru că România își asigură tot necesarul de benzină din producție internă, însă situația este diferită în cazul motorinei, o treime fiind importată. Însă, cel mai probabil, companiile și-au făcut stocuri, anticipând embargoul Uniunii Europene asupra petrolului rusesc care va intra în vigoare din 5 decembrie. Altă explicație pentru aceste mici ieftiniri are legătură cu cursul valutar dolar-leu. Dolarul ajungând la 4,70 lei de la un nivel de peste 5 lei în urmă cu câteva săptămâni. În plus, prețul barilului de petrol este în continuă scădere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că ia în calcul să ofere și în 2023 subvenția de 50 de bani pe litru, bineînțeles, acest lucru se va întâmpla în funcție de evoluția prețurilor."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » A doua ieftinire consecutivă a carburanților. Ce se întâmplă cu compensarea de 50 de bani din 2023