Antena Meniu Search
x

Abecedarul succesului. TOP 6 sfaturi simple, dar foarte utile pentru cei care vor sa se îmbogățească printr-o afacere

Persoanele inteligente care vor să se îmbogățească prin intermediul unei afaceri trebuie să țină cont de câteva sfaturi foarte importante.

Persoanele inteligente care vor să se îmbogățească prin intermediul unei afaceri trebuie să țină cont de câteva sfaturi foarte importante.

8 din 10 antreprenori care demarează o afacere eșuează în primele 18 luni, conform forbes.com. Cauzele sunt nenumărate, însă una dintre ele este reprezentată de modul în care oamenii de afaceri începători ignoră câteva aspecte esențiale, mai ales la începutul drumului în business.

Iată câteva sfaturi care pot salva o afacere și o pot transforma într-un business de succes:

  1. Tehnologia este esențială

Fiecare antreprenor trebuie fie prieten cu tehnologia. În prezent, tehnologia este cea care ne ușurează munca și ne poate oferi un avantaj pe piața hiper-competitivă din prezent.

Spre exemplu, discounturile sunt utilizate de majoritatea covârșitoare a cumpărătorilor, mai ales atunci când aceștia doresc să achiziționeze un anumit produs de la un anumit magazin. Discounturile sunt și o metodă foarte eficientă de fidelizare a clienților. Astfel, indiferent dacă dorești să-ți fidelizezi o parte dintre clienți sau să faci munca angajaților mai ușoară, astfel de echipamente de ultimă generație reprezintă un prim pas foarte important în drumul către succes al fiecărui antreprenor.

  1. Un site optimizat este obligatoriu

De multe ori, site-ul companiei tale reprezintă unicul contact al unui potențial client cu afacerea ta. Cine nu există pe internet nu există deloc în mediul de afaceri. Site-ul businessului tău trebuie să fie atrăgător, vizual, foarte intuitiv și ușor de accesat.

  1. Nu ignora social media

Rețelele de socializare reprezintă cea mai ieftină și eficientă metodă de promovare a unei afaceri. Conținutul de calitate, amuzant sau uimitor se poate viraliza foarte rapid, fapt ce poate duce numele afacerii tale în atenția a zeci de mii de oameni (uneori, fără nici un cost de promovare). Totodată, conform unui studiu citat de adweek.com, 62% dintre persoanele care vor să caute informații despre o anumită afacere fac acest lucru întâi pe Facebook. Prin urmare, ai cu 62% mai multe șanse de a atrage clienții dacă afacerea ta are o pagina pe cea mai mare rețea de socializare din lume.

  1. Fii sigur că poți fi contactat la orice oră

Clienții sunt din ce în ce mai nerăbdători. Dacă o persoană caută acum o anumită informație sau un anumit produs și contactează compania ta, persoana respectivă se poate reorienta către o altă companie dacă nu răspunzi în cel mai scurt timp. Clienții tind întotdeauna să cumpere de la persoanele sau de la companiile cu care simt că pot comunica rapid.

  1. Fii sigur că specialistul tău în IT poate fi contactat în orice clipă

Multe afaceri, în special cele aflate la început de drum, au foarte mult de suferit în urma atacurilor cibernetice sau a unor erori informatice care distrug bazele de date sau oferă informații eronate despre produsele și serviciile comercializate. Uneori este esențial să rezolvi rapid o astfel de problemă, de aceea trebuie să te asiguri că specialistul tău în IT este mereu la dispoziția businessului tău.

  1. Produsul tău nu se diferențiază de alte produse de pe piață

Diferențierea produsului pe piață reprezintă un factor esențial pentru supraviețuirea unei noi afaceri. În fond, de ce ar alege cineva produsul tău, dacă nu este mai ieftin, mai interesant sau de mai mare calitate decât produsele cu care s-a obișnuit deja?

Foto: thefasionisto.com   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Abecedarul succesului. TOP 6 sfaturi simple, dar foarte utile pentru cei care vor sa se îmbogățească printr-o afacere