Antena Meniu Search
x

Adevărul despre bani. Câtă nevoie ai de capital dacă vrei să pornești o afacere

Mulţi oameni se întreabă dacă au cu adevărat nevoie de bani pentru a porni o afacere.

Mulţi oameni se întreabă dacă au cu adevărat nevoie de bani pentru a porni o afacere.

În majoritatea cazurilor, o persoană care vrea să intre în lumea businessului trebuie să cheltuiască o anumită sumă de bani pentru a demara o afacere, chiar dacă singurii bani pe care îi cheltuieşte sunt destinaţi unei licenţe de funcţionare.

Mulţi antreprenori au descoperit, de asemenea, că succesul este mult mai facil atunci când au la dispoziţie un capital suficient de mare pe care să‐l investească în afacerea lor. Fără un astfel de capital, asigurarea existenţei bunurilor şi echipamentelor de care au nevoie, precum şi posibilitatea de a efectua cheltuielile neprevăzute care apar aproape întotdeauna ar fi, practic, imposibile, conform chron.com.

Dacă ai nevoie de capital, viteza este importantă

Mulţi dintre noi avem idei strălucite de afaceri, care ne sunt, însă, „suflate” de alţii înainte de a reuşi să le punem în practică. Uneori, oportunităţile vin şi pleacă cu o viteză uimitoare, iar unele investiţii trebuie făcute acum sau în câteva zile pentru a fi siguri că profităm de fereastra apărută în cale.

Antreprenorii de succes ştiu acest lucru şi au învăţat că rapiditatea cu care facem rost de capitalul de pornire este, de multe ori, mai importantă decât dimensiunea capitalului. De aceea, ei apelează la împrumuturi foarte rapide, care le permit să facă rost de suma de care au nevoie în maximum 24 de ore de la aplicare.

Optimizarea costurilor este esenţială după ce ai demarat o afacere

După ce ai demarat o afacere, optimizarea costurilor este foarte importantă şi te ajută să treci cu brio peste acea perioada critică ce urmează fiecărui debut. Există multe metode de optimizare a costurilor, însă una dintre ele pare să câştige din ce în ce mai mult teren în România: leasingul operaţional, dedicat companiilor care au nevoie de unul sau mai multe autoturisme pentru a‐şi desfăşura activitatea.

Leasingul operaţional câştigă din ce în ce mai mult teren în Occident, dar şi în România. Prin leasingul operaţional, parcul auto este externalizat total sau parţial, printr‐un contract de închiriere sau de management de flote, pentru o perioada cuprinsă între 12 şi 57 de luni. Singură responsabilitate a clientului este cea de a achita o rată lunară fixă, care se dovedeşte a fi mult mai profitabilă decât în situaţia în care compania şi‐ar cumpără propriile autovehicule sau ar preferă leasingul financiar.

Spre exemplu, poţi închiria unul dintre multele modele de Dacia, Skoda, Volkswagen, Open sau chiar Toyota, iar de AICI poţi află în câteva secunde cât ar trebui să plăteşti lunar pentru fiecare dintre ele.

Cu toate acestea, cât de important este capitalul de pornire?

Capitalul este o investiţie esenţială la începutul fiecărei afaceri, indiferent dacă ia forma banilor, a utilajelor şi echipamentelor, a terenului sau chiar a timpului, conform answers.yahoo.com. Aproape nici o afacere nu poate porni fără un minimum de capital. Chiar dacă o persoană reuşeşte să pornească o afacere fără un capital iniţial, este foarte puţin probabil că o va putea dezvolta fără să investească, ulterior, mai mult timp sau chiar o anumită suma de bani.

Care sunt cele două tipuri de bani de care ai putea avea nevoie

Există două tipuri de bani pe care îi poţi folosi pentru a putea porni o afacere: banii tăi şi banii altor oameni. Multe persoane încearcă să facă ei înşişi rost de bani pentru a porni o afacere, evitând împrumuturile. Cu toate acestea, ocaziile speciale despre care spuneam mai sus i‐ar putea face să rateze o mulţime de oportunităţi.

Dacă vrei să porneşti o afacere cu banii altora, împrumuturile ultra‐rapide, cardurile de credit, împrumuturile pentru business, convingerea unor investitori sau aplicarea pentru o serie de granturi dedicate startup‐urilor pot deveni soluții foarte eficiente de strângere a banilor de pornire necesari.

Investiţiile ulterioare sunt şi ele importante

Uneori, pentru a porni o afacere de succes este nevoie doar de un capital de pornire. De cele mai multe ori, însă, proprietarul afacerii trebuie să investească şi alte sume de bani, în timp ce încearcă să atragă clienţii şi să poarte businessul către profit. În unele cazuri, sunt necesari mai mulţi ani până când afacerea devine autonomă în totalitate, iar antreprenorul reuşeşte să trăiască, efectiv, din businessul pe care l‐a pus pe picioare.

Care sunt paşii esenţiali în demararea unei afaceri

Dacă vrei să porneşti o afacere şi te întrebi cât de mulţi bani ai nevoie pentru o astfel de acţiune, trebuie să parcurgi o serie de paşi care s‐ar putea dovedi esenţiali în atingerea obiectivului, conform 123abc.co.nz:

1. Învaţă cât mai mult despre primele investiţii şi despre strategiile de debut în lumea businessului;

2. Află care sunt cele mai profitabile tipuri de investiţii;

3. Decide care este suma de bani pe care vrei şi poţi să o investeşti lunar. Atenţie! Dacă îţi dai demisia de la locul de muncă sau renunţi la o serie de proiecte, banii pe care nu îi mai câştigi în timp ce te ocupi de afacere sunt bani pe care îi investeşti, practic, în afacerea respectivă, deşi ai tendinţa să nu‐i iei în considerare;

4. Află care este riscul pe care eşti dispus să‐l accepţi;

5. Diversifică investiţiile. Cu cât investeşti în mai multe tipuri de produse sau de servicii, cu atât eşti mai puţin vulnerabil în faţa unor fluctuaţii ale pieţei, deoarece ai întotdeauna variante de rezervă care ar putea deveni mai profitabile decât cele pe care te‐ai axat iniţial. Dacă investeşti într‐un singur produs, eşecul îţi va dărâma, practic, întreagă afacere.

Foto: shutterstock.com/Ditty_about_summer

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » Adevărul despre bani. Câtă nevoie ai de capital dacă vrei să pornești o afacere