Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care proprietarii de locuinţe pot da lovitura pe litoral. Câți bani a plătit Alice pentru un apartament cu 2 dormitoare, 2 băi și vedere la mare, în Constanța

Vedere la mare sau la parcare. Este dilema celor care vor să cumpere sau să închirieze un apartament la mare. Cine vrea să vadă răsăritul din pat, plăteşte. Însă preţurile cresc în funcţie de tipul imobilului. La hoteluri, tarifele pot fi mai mari cu 5 - 10% sau chiar 20% la camerele cu sea view, pe când la apartamente - costurile pot fi şi de 7 ori mai mari. Cine vrea să investească într-o locuinţă, trebuie să ştie că bugetul se calculează în funcţie de poziţionarea blocului.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.07.2023, 19:57

Vezi și

Cine are vedere la mare în Constanța îşi poate vinde apartamentul, vechi sau nou, la un preţ mai bun. 

Marius Coman, agent imobiliar: Apartamentele situate în blocuri vechi dar cu vedere la mare nu și-au scăzut valoarea și se mențin în continuare la prețuri ridicate, plecând de la 100.000 de euro două camere și mergând la 150 - 175, chiar 200.000 de euro 3-4 camere.N

Blocurile construite relativ recent sunt mai ușor accesibile dar și acelea se învârt în jurul a 1500 de euro pe metru pătrat. În Mamaia, plaja preţurilor s-a tot schimbat în ultimii ani. Priveliştea rămâne însă un criteriu decisiv.

La hoteluri, tarifele pot fi mai mari cu 5 - 10% sau chiar 20% la camerele cu sea view

Pe acelaşi subiect

Deși vorbim despre o distanța de mai puțin de 50 de metri între blocuri, totuși preșurile apartamentelor se dublează atunci când vine vorba despre priveliștea către mare. Astfel, cele care nu au vedere frontală, au costuri care pornesc de la 1.100 de euro metrul pătrat, în timp ce în prima linie, prețurile ajung la 2.500 chiar 3.000 de euro metrul pătrat.

Dacă imoblilul e construit chiar unde începe plaja, dezvoltatorii nu mai au nevoie de prea multe argumente pentru a găsi clienţi.

Adrian Măriuţ dezvoltator imobiliar: Acest bloc se află în prima linie la mare, practic după ce se termină blocul începe plajă. Prețul unui apartament în acest bloc începe de la 180.000 fară TVA, o suprafață de 85 de metri construiți și în funcție de etaj poate urca pana la 350 - 400.000 de euro.

Cosmin Oprina, dezvoltator imobiliar: Întotdeauna a fost un procent de 65-75% din clienţii noştri care au dorit un apartament aproape de plajă şi acest lucru a facilitat procesul de vânzare.

Aici, preţul unui studio porneşte de la 90.000 euro, în timp ce tarifele pentru apartamentele mai spaţioase şi cu vedere spre mare au preţuri mult mai piperate.

Andreea Filip, reporter Observator: Un astfel de apartament, cu două dormitoare, două băi şi living open space cu vedere frontală spre mare porneşte de la 200.000 euro.

Blocurile construite relativ recent sunt mai ușor accesibile

Investiţia face toţi banii, spun proprietarii.

Alice Dansou, proprieter apartament: Am un singur apartam al meu, motivele au fost foarte simple. Mi-am dorit un loc unde mă pot relaxa și în același timp să pot face și bani din el. Fiind proprietari avem acest drept și ne bucurăm de el.

Şi chiria pe noapte la apartamente diferă în funcţie de peisaj. De la 200 de lei camera fără vedere la mare, până la 1.500 de lei pentru cei care vor să admire răsăritul în fiecare dimineaţă.

Cristina Drăgan, manager resort: Tarifele încep de la 1000 de lei și ajung până la 1600 de lei în funcție de numărul de persoane și dacă optează pentru vedere frontală sau laterală.

În concluzie, priveliştea la mare are un preţ şi sunt tot mulţi dispuşi să-l plătească pentru o experienţă nepreţuită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care proprietarii de locuinţe pot da lovitura pe litoral. Câți bani a plătit Alice pentru un apartament cu 2 dormitoare, 2 băi și vedere la mare, în Constanța