Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care tot mai mulţi patroni dau lovitura. Profiturile sunt ameţitoare, românii sunt încântaţi: "Şi mâncarea are alt gust aici"

Vrem să ne uităm de sus atunci când mâncăm! Sky barurile şi restaurantele la înălţime au vedere la profituri ameţitoare. Iată explicaţiile specialiştilor de ce alegem tot mai des astfel de locuri în care suntem cu...  capul în nori.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 07.09.2023, 20:50

Vezi și

Aşa arată locul perfect de luat masa pentru tot mai mulţi români. Mâncare bună, un pahar pentru savoare şi o privelişte de miloane. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Deşi e o seară obişnuită din timpul săptămânii, astfel de terase sunt pline de doritori care vor să ia masa la înălţime. Şi în timpul zilei pauza de masă arată altfel de sus, mai ales atunci când te poţi bucura de aceeaşi privelişte şi din interior. 

Client: Cu o astfel de privelişte şi mâncarea are alt gust şi ne bucurăm încă de vremea plăcută pe care o avem. 

Turist: Am avut un concert la Festivalul Enescu şi am venit să celebrăm acest oraş minunat! Vezi mai mult din cer aici şi e uimitor! 

Pe acelaşi subiect

Tot mai mulţi patroni s-au adaptat noului trend

Restaurantele şi barurile deschise pe acoperiş sau în clădiri foarte înalte devin locul preferat pentru localnici şi pentru turişti. Patronii au înţeles rapid că mulţi clienţi vor să fie cu capul în nori, astfel că s-au adaptat noului trend.

Alexandru Pojoranu, manager restaurant rooftop: E o creştere semnificativă a numărului de clienţi faţă de anul trecut. Mulţi dintre ei sunt străini. Şi la noi piaţa se dezvoltă destul de mult şi se îndreaptă către rooftopuri, către skybaruri, e destul de frumos view-ul către zona asta. 

Monica Seichei, director restaurant rooftop: Avem toate segmentele de oaspeţi. Cei locali, care îşi doresc întotdeauna priveliste şi avem turişti uimiţi de a vedea oraşul de sus, care îşi doresc, pe lângă să servească masa şi să le permitem să viziteze toate colţurile restaurantului. Încercăm să dăm spaţiu celor care vor să vină să savureze o masă bună la înălţime. 

Explicaţia pentru dorinţa oamenilor de a alege restaurantele la înălţime

Unii se uită de sus la lume chiar la propria petrecere de aniversare. Specialiştii au găsit şi explicaţia pentru dorinţa tot mai mare a oamenilor de a alege restaurantele de tip rooftop. 

Dan Petre, sociolog: Primul motiv, în opinia mea, reţelele de socializare, pentru că oamenii au nevoie de locaţii instagramabile, în care să-şi faca fotografii. Al doilea motiv, goana după experienţe, în condiţiile în care anumite segmente de populaţie au început să aibă mai multe resurse. Ceea ce duce la al treilea motiv şi anume nevoia de status.

Cele mai înalte restaurante din lume se află în Dubai, în celebrul Burj Khalifa, la etajul 122 şi în Shanghai, la etajul 120.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care tot mai mulţi patroni dau lovitura. Profiturile sunt ameţitoare, românii sunt încântaţi: "Şi mâncarea are alt gust aici"