Video Ideea prin care un italian stabilit în România atrage peste 100.000 de turişti în fiecare an: "Parcă e paradis, e o altă lume"
Un italian îndragostit de România pictează cu flori şi plante. A creat, cu răbdare și imaginație, un loc unic în țară, care atrage peste 100.000 de vizitatori în fiecare an. I Giardini di Zoe, grădinile aristocrate din Hunedoara, cu aer de Toscana, sunt exemplul că nimic nu e imposibil, atunci când există voință, pasiune si un strop de noroc. Acum, turiștii care le vizitează au la dispoziție o nouă atracție: Bocca de la Verita, o copie perfectă după originalul devenit celebru la Roma.
Bocca de la Verita atrage milioane de vizitatori la Roma, acolo unde se afla varianta originală. Legenda spune ca va musca mâna oricarui mincinos.
Sculptura care atrage peste 100.000 de vizitatori în fiecare an în Hunedoara
Pare greu de crezut, dar peisajul acesta poate fi admirat în județul Hunedoara. Fiecare loc, compus din mii de flori, plante şi arbuşti, are propria poveste. În gradina întinsă pe 4 hectare, vase, coloane şi fântâni din materiale naturale, dar si obiecte din fontă achiziţionate din anticariate şi reconditionate cu migală întregesc peisajul feeric.
Turistă: Nici nu am ştiut că există aşa ceva aici în judeţul Hunedoara. E foarte frumos, parcă eşti în Toscana, în Italia. E ceva superb. Parcă e paradis, e o altă lume
- A cumpărat o vechitură cu 8 lire sterline, fără să ştie pe ce comoară a pus mâna. Cum i s-a schimbat norocul...
- Mehmet şi-a vândut afacerea şi vrea să iasă la pensie mai devreme. Cât îl costă 5 ani de vechime: "E o...
- Un bărbat din SUA a câștigat 3 milioane de dolari la loteri și a folosit banii ca să-și extindă afacerea cu...
Mai bine de un an i s-a cautat sculpturii locul potrivit în grădină.
Ramona Morar, administrator grădină: Bocca de la Verita este o sculptură în mărime naturală, o copie perfectă, sculptată manual, are un diametru de 1.80 m, 1000 de kg
I Giardini di Zoe este creaţia unui italian, pasionat de frumos. L-am gasit pe Giovanni Salvatelii in grădina care a pus Banpotocul, micuţa localitate de pe Valea Mureşului, pe harta turistică a României. Are 76 de ani, dar nu stă o clipă locului. Grădina creată în cinstea nepoților săi este, pentru el, reţeta tinereţii.
Giovanni Salvatelli: Eu sunt trecutul, ei sunt viitorul. Când ai o durere de cap, gândurile cu care vii aici, după o jumătate de oră, durerea de cap dispare. Te simţi relaxat. Este ca un medicament.
Giovanni Salvatelii pictează cu plante şi flori colinele de la Banpotoc. A reuşit să creeze un loc unic în România care atrage, în fiecare an, peste 100.000 de oameni. Grădinile sunt deschise din martie, până în decembrie, iar preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰