Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care un sucevean a dat lovitura, după ce a adus o mică bucată din India în curtea casei. Preţul porneşte de la 300 de lei

Un sucevean a adus o mică bucată din India în curtea casei sale! Pasărea-simbol a statului asiatic, păunul, se simte ca acasa în Moldova. Bărbatul are în grijă zeci de exemplare cu care se mândreşte. 

de Angela Bertea

la 09.07.2023, 21:17

Vezi și

''Arlechini am practic 2 familii, e o varietate care îmi place mie foarte mult, contrastul foarte mare între alb şi aripile negre, iar aici chiar e o combinaţie între femelele albe din linia de Umeri Negri Arlechini, cu mascul de Umeri Negri Arlechin.''

Păunul din imagini este doar unul dintre cele 50 de exemplare deţinute de Cezar Tomescu, participant frecvent la expoziţiile naţionale şi judeţene. Pasiunea pentru aceste păsări de talie mare a început în urmă cu 25 de ani, de la o pereche de păuni primită cadou din partea soţiei. 

Cezar Tomescu, crescător de păuni: Necesită, ca orice animal, îngrijire, curăţenie, tratamente preventive, adăposturi corespunzătoare, spaţioase. Probabil îţi trebuie un pic de nebunie să tot vezi varietăţi noi, să mai construieşti ceva, să le asiguri condiţii. 

Iar asta înseamnă nu doar bani, ci şi timp! Cezar petrece minimum o oră zilnic în adăposturile păsărilor. De dragul lor, s-a mutat la marginea unui sat sucevean, ca să nu...îi deranjeze pe vecini cu trilurile zgomotoase ale păunilor. 

Pe acelaşi subiect

"Dacă trebuie să fac curat cap-coadă durează, 2 3 zile, ca să pot să scot afară tot aşternutul rău şi să deparazitez, să stropesc tot. Obligatoriu curăţeniile generale să fie măcar o dată la 6 luni.'' 

De unde vine profitul pentru o astfel de afacere

Cu toate acestea, încearcă mereu să obţină exemplare noi, cu penaje diferite. Chiar în această perioadă, păunii au cele mai puternice culori. Sunt în plin sezon de împerechere. 

Cezar Tomescu, crescător de păuni: Cu cât sunt mai îndepărtaţi genetic, cu atât şi puii obţinuţi sunt mai viguroşi, mai sănătoşi. Când tot combini în aceeaşi crescătorie păsările, ajung la un grad de înrudire, nu este sănătos.

Profitul dintr-o astfel de afacere vine din vânzarea ouălor, dar şi din comercializarea păsărilor: an de an se pot naşte până la 100 de pui. Preţul unei perechi porneşte de la 300 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care un sucevean a dat lovitura, după ce a adus o mică bucată din India în curtea casei. Preţul porneşte de la 300 de lei