Video Afacerea de suflet cu care Andrada a dat lovitura în Iaşi. Clienţii sunt plăcut surprinşi: "De aici îţi vine satisfacţia"
Gustul copilăriei are propriul festival. Weekend-ul acesta la Iaşi cei mai iscusiţi artizani ai dulciurilor au venit să potolească pofta oricărui gurmand. Ciocolata de casă, fagurii, nucile umplute şi dulceaţa de fructe sunt printre cele mai căutate delicii.
Andrada Topal, producător de dulciuri: Top 3 produse la noi ar fi aşa, nucile fagurii şi sărăţelele.Sunt făcute după metoda tradiţională, veche, la formă de fontă. De la frâmântat, la umplut, la modelat bila de nucă.
Guşti şi călătoreşti în timp, în vremea genunchilor zgâriaţi şi a şotronului. Pentru Andrada, pasiunea pentru bucătărie şi amintirile din copilărie au devenit o afacere de suflet.
Andrada Topal, producător de dulciuri: Am venit să le readucem ieşenilor gustul de altădată, gustul copilăriei. Clienţii gustă şi reacţionează într-un mod foarte plăcut. De aici îţi vine satisfacţia.
Când pofta dictează, preţul nici nu mai contează
- 100% natural, cu gust ca din curtea bunicii. Reţeta de succes a lui Laurenţiu, un fermier din Gorj: "Fructe gigant,...
- Afacerea cu care un tânăr agricultor din Gorj a dat lovitura. Cu cât se vinde un kilogram de roşii gigant
- Afacerea de succes pornită de Ion. Îşi vinde recolta cu câteva luni în avans faţă de alţi producători: "Nu...
O sută de grame de ciocolată de casă costă 10 lei, iar pentru nuci şi faguri cu gem, preţul urcă la 12 lei. Dar când pofta dictează, preţul nici nu mai contează.
Clientă: Plăcinte, brânzoaice, clătite, cremă de zahăr ars făceau bunicii. Erau şi produsele altfel decât acum.
Clientă: Dulciuri de casă, căutăm, da. Suntem clienţii doamnei şi sunt foarte gustoase. Sunt reţetele tradiţionale, ca acasă.
Dulceţurile, delicatesa altor timpuri
De la târg n-au lipsit nici dulceţurile, delicatesa altor timpuri.
Clara Mihociu, reporter Observator: Puţin mai costisitoare, dar ceva mai sănătoase, dulciurile pe bază de fructe au preţuri care pleacă anul acesta de la 30 de lei dacă vorbim de dulceaţa cea mai iubită de oameni, cea de căpşuni, şi poate ajunge la 40 de lei dacă vorbim despre dulceaţa de nucă.
Vasile Tiron, organizator: Am întâlnit turişti din alte ţări care chiar apreciază fructele noastre că sunt ceva mai naturale ca în altă parte şi mai dulci şi şi cu gust mai bun.
Festivalul de dulciuri de la Iaşi e organizat de bulevardul Ştefan cel Mare din centrul oraşului. 20 de producători locali şi-au expus bunătăţile şi îi vor încânta pe pofticioşi diseară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰