Antena Meniu Search
x

Video "Ajungem să plătim şi aerul". Primăriile din Capitală vor desfiinţarea parcărilor rezidenţiale. Şoferii, nemulţumiţi de tarife

Primăriile de sector iau exemplul Primăriei Capitalei: fac parcări cu plata la oră. Sunt deja câteva mii ...în unele sectoare. Tariful variază între un leu şi cinci lei. Primarii de sector vor să desfiinţeze parcările de reşedinţă şi să le transforme în plata cu ora. 

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 20:02

Vezi și

Noile parcări sunt destinate şoferilor care nu au loc personal plătit la primărie. 

În Sectorul 3 locurile de parcare cu taxă pe oră sunt marcate cu o literă şi o cifră de culoare galbenă. Aici vă puteţi lăsa maşina pana la ora 18 iar tariful este de 5 lei pe oră. Acelaşi tarif este şi la parcările pe oră din Sectorul 2, marcate cu alb. Aici vă puteţi lăsa maşina până la ora 17 pentru o taxă de 5 lei pe oră iar pe timpul nopţii tariful scade la 50 de bani pe oră. În Sectorul 6 tariful este de 4 lei pe oră si poate fi plătit direct la parcometre. Introduceţi tichetul pe care l-aţi primit la intrarea in parcare si dacă aţi stat doar jumătate de oră, plătiti jumătate de preţ. 

Cele mai ieftine locuri sunt în Sectorul 4: un leu sau doi pe oră, în funcţie de zonă

Doar în sectoarele 1 şi 5 nu există parcări cu ora. În 2 şi 6 sunt câteva sute, în 4 peste 7.000 iar campion este sectorul 3, cu 20.000 de locuri. Acolo, locurile de parcare sunt taxate la oră doar pe timp de zi. 

Pe acelaşi subiect

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Dacă sunt persoane care au nevoie pentru perioade rezonabile, scurte de timp şi absolut necesare să parcheze în Sectorul 3 pot să facă treaba asta contra unei taxe. De ce ii punem noi să plătească taxă? Pentru a-i descuraja să parcheze.

Între 8 dimineaţa şi 6 seara, oricine poate parca gratuit, dacă are abonament fără rezervare sau, în lipsa acestuia, cu plata taxei orare.

Bărbat: Ajungem să plătim şi aerul de acum încolo. Nu e o regulă bună, ce poţi să faci? Plăteşti 5 lei la fiecare oră şi dacă stai 10 ore ce ai făcut? 

Cine nu plăteşte taxa, plăteşte amenda, până la 1.000 de lei. Aceeaşi regulă este şi în Sectorul 2. Acolo, primarul se gândeşte să transforme toate parcările, inclusiv cele de reşedinţă, în parcări cu taxă orară.

Parcările de reşedinţă ar putea deven cu taxă orară

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Practic se eliberează locurile de parcare pentru rezidenţi seara, atunci cand contează, si in timpul zilei se pot incasa bani de la cei care vin în vizită. 

În Sectorul 6, pe lânga taxa de patru lei pe oră, şoferii care locuiesc acolo pot să îşi rezerve locul de parcare prin abonament. Cu 150 de lei pe lună, au un loc la dispoziţia lor de la şapte seara la 10 dimineaţa. 

Alexandru Ionescu, director Serviciul Parcări Sectorul 6: Gratuitatea este doar pentru persoanele cu dizabilităţi. Auto electrice sau hibride nu au gratuitate in utilizarea locului de parcare. 

Locuitorii Capitalei spun însă că ar fi nevoie de mai multe parcări de reşedinţă. În Bucureşti sunt puţin peste 200.000 de locuri pentru mai mult de un milion o sută de mii de automobile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » "Ajungem să plătim şi aerul". Primăriile din Capitală vor desfiinţarea parcărilor rezidenţiale. Şoferii, nemulţumiţi de tarife