Antena Meniu Search
x

Foto BNR a lansat o nouă monedă din argint, cu valoarea de 10 de lei. Care e prețul de vânzare

Începând cu data de 7 august 2023, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Țițeica.

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 18:09

monedă de argin de 10 lei
BNR a lansat o nouă monedă din argint, cu valoarea de 10 de lei. Care e prețul de vânzare - BNR

Aversul monedei redă reprezentarea grafică a unei probleme de geometrie pe o foaie de matematică, inscripția "ROMANIA" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2023".

Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Gheorghe Țițeica și anii între care a trăit acesta "1873" și "1939".

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate, transmite BNR.

Monedele din argint cu tema 150 de ani de la nașterea lui Gheorghe Țițeica au putere circulatorie pe teritoriul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » BNR a lansat o nouă monedă din argint, cu valoarea de 10 de lei. Care e prețul de vânzare