Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alimentele care s-ar putea ieftini din toamnă cu 20%. Dacă le elimină de la raft, comercianţii pot primi amenzi usturătoare

Înainte de alegeri, PSD promite că va plafona adaosul comercial pentru toate produsele româneşti. O idee inclusă, de pildă, si în programul prezidential anunţat de premierul Marcel Ciolacu. Doar că surse Observator spun că liderii PNL se opun acestui scenariu, asa că ne asteaptă negocieri tensionate în Coaliţia de guvernare. Ce ştim clar în acest moment este că PSD ar vrea să adopte acest proiect pentru a ieftini alimentele chiar în lunile din toamnă. 

de Florentina Lazăr

la 25.08.2024 , 14:46

Adaosul comercial ar putea fi plafonat la 20% la toate alimentele produse în România, indiferent dacă materia primă vine din import. Ministerul Agriculturii a finalizat acest proiect, care a fost, de altfel, şi cu retailerii şi procesatorii. Urmează, însă, şi alte discuţii finale în următoarea perioadă, fiind vorba despre zeci de mii de astfel de produse, din toate magazinele din ţară. 

Mezelurile la raft s-ar putea ieftini cu 20%

Acest proiect ar putea fi adoptat în luna septembrie. Spre exemplu, mezelurile la raft s-ar putea ieftini cu 20%, ar putea fi mai ieftine cu 2 lei. La fel şi iaurtul de băut.

Vezi și

Pentru retaileri ar fi un impact semnificativ, pentru că ar fi nevoiți ca, în perioada următoare, să crească prețurile la produsele din import.

Amenzi usturătoare pentru retailerii care vor să elimine de la raft produsele românești

În plus, nu ar mai putea să facă promoții  la diverse produse. Pe de altă parte, retailerii care vor să elimine de la raft produsele românești nu vor putea face acest lucru pentru că pot fi primi amenzi destul de mari, potrivit unor surse guvernamentale, de 5% din cifra de afaceri.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri economice » Alimentele care s-ar putea ieftini din toamnă cu 20%. Dacă le elimină de la raft, comercianţii pot primi amenzi usturătoare