Antena Meniu Search
x

Video Amendamente la pensiile speciale: Creşte vârsta de pensionare la 65 de ani și pentru militari, diplomați sau personalul auxiliar din instanțe

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat amendamentele la proiectul de lege privind pensiile de serviciu, aflat în dezbaterea Parlamentului. El a arătat că modificarea acestuia este necesară pentru ca România să poată beneficia în continuare de banii din PNRR. 

de Angela Bertea

la 30.05.2023, 08:09

Vezi și

Noua lege a pensiilor prevede creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani și pentru militari, diplomați sau personalul auxiliar din instanțe. De asemenea, şi aplicarea unui impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale aflate în plată, potrivit premierului Nicolae Ciucă. 

În plus, se va iniția la nivelul Guvernului un proiect de lege privind plafonarea veniturilor din pensie pentru magistrați, având în vedere că celelalte pensii de serviciu au veniturile plafonate din septembrie 2017. De asemenea, pensiile magistraților, aflate în plată, vor fi recalculate.

Totodată, nicio pensie de serviciu nu va depăși venitul obținut în perioada de activitate. Iar baza de calcul nu va mai fi determinată după veniturile din ultimele 12 luni, ci perioada va creşte eşalonat la 300 de luni. 

Amendamentele asumate de coaliţie au fost trimise în Parlament și urmează să fie adoptate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri economice » Amendamente la pensiile speciale: Creşte vârsta de pensionare la 65 de ani și pentru militari, diplomați sau personalul auxiliar din instanțe