Antena Meniu Search
x

Video ANPC închide mai multe restaurante din Poiana Brașov chiar înainte de Revelion. Comercianții contestă decizia inspectorilor

Mai multe restaurante din Poiana Braşov au fost închise în pragul Anului Nou, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave. Carne expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereţi... sunt doar câteva dintre problemele găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului în urma unui control ce a avut loc ieri.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.12.2022, 08:27

Vezi și

Inspectorii ANPC au luat la puricat toate restaurantele, barurile şi gheretele care pregătesc mâncare pentru turişti.

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Controlul a vizat unități din toate categoriile, din Poiana Brașov, de la hoteluri și până la restaurante sau chioșcuri. La toate unitățile care au avit activitatea închisă, ANPC a afișat astfel de anunțuri, prin care clienții sunt atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii."

Iar nereguli au fost cu duiumul: de la condiţii de depozitare improprii, până la mâncare expirată, mucegai sau zeci de kilograme de carne ce reprezintă un pericol pentru sănătatea clienţilor.

Horia Constantinescu, președinte ANPC: "Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform."

Pe acelaşi subiect

Decizia inspectorilor, contestată de comercianți

Una dintre unitățile închise vinde sandvișuri și sucuri într-una din parcările stațiunii. Reprezentantul unității consideră decizia suspendării exagerată, câtă vreme, spune el, deficiențele constatate nu sunt grave: chedere imperfecte la geamurile chioșcului, crăpături în tavan și ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.

Ion Frunză, comerciant: "Pentru o nimica toată... dacă ne găsea cu ceva expirat, dom'le, s-au expirat sau sunt condiții de mizerie sau... se făceau poze, adică ne închideau complet."

ANPC nu a făcut încă publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov. Instituția va avea, la anul, un buget de cinci ori mai mare decât cel din 2022.

"După o lungă perioadă de timp, în sfârşit, activitatea susţinută a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a primit recunoaşterea publică pe care o merită. Pentru prima dată, în ultimii anii, greu încercaţi de crize succesive, cu impact direct asupra consumatorilor, datorită eforturilor şi înţelegerii cu care Ministerul Economiei, unul dintre cele mai afectate, în acest timp, s-a aplecat asupra modului în care ANPC reuşeşte să facă faţă solicitărilor crescânde ale pieţei, în condiţii depăşite cu mult de realitate, instituţia noastră va avea la dispoziţie un buget care o va aduce la un nivel tehnologic apropiat de zilele noastre. Beneficiind de resurse de cinci ori mai mari faţă de acest an, 2023 va însemna pentru ANPC un început putermic al modernizării şi pregătirii, pentru a face faţă provocărilor secolului 21", a anunţat ANPC. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » ANPC închide mai multe restaurante din Poiana Brașov chiar înainte de Revelion. Comercianții contestă decizia inspectorilor