Antena Meniu Search
x

Decizia ANPC, la o zi după ce a închis supermarketul La Cocoş din Bucureşti

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a luat o decizie în legătură cu supermarketul La Cocoş din Bucureşti, la o zi după ce l-a închis temporar. Inspectorii ANPC descoperiseră mai multe nereguli în unitatea cu pricina, inclusiv mizerie sau etichete de produse alimentare fără traducere în limba română. Magazinul a fost amendat cu 20.000 de lei.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 14:59

Supermarketul "La Cocoş" din Bucureşti a fost redeschis publicului
Supermarketul "La Cocoş" din Bucureşti a fost redeschis publicului

Supermarketul "La Cocoş" din Bucureşti a remediat toate deficienţele şi a fost redeschis publicului, a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Potrivit instituţiei, remedierea înseamnă că au fost igienizate agregate frigorifice, pavimentul care a fost şi reparat şi tubulatura sistemului de ventilaţie al nivelul întregului spaţiu de comercializare. De asemenea, mărfurile au fost rearanjate pe rafturi, fiind eliminate de la vânzare mărfurile neconforme.

Supermarketul La Cocoş a fost redeschis

În prezent, condiţiile de comercializare oferite de supermarketul La Cocoş sunt conforme şi acesta este în stare de funcţionare, subliniază sursa citată de Agerpres"Nu de puţine ori trăiesc cu senzaţia că între autoritatea noastră şi unii dintre operatorii economici sancţionaţi este nevoie de o colaborare periodic mai strânsă. Mi se pare total nepotrivit ca acţiunile de curăţenie să fie obligatorii pentru unii comercianţi, doar în urma sancţiunilor aplicate de către instituţia noastră. Respectarea legislaţiei şi, automat, a consumatorului este o obligaţie zilnică şi ţine de bunul simţ comercial", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

ANPC a anunţat, marţi, că inspectorii bucureşteni au amendat cu 20.000 de lei supermarketul La Cocoş, din Capitală, şi au propus închiderea unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni, în urma abaterilor constate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Decizia ANPC, la o zi după ce a închis supermarketul La Cocoş din Bucureşti