Antena Meniu Search
x

Anunţul CFR Călători: Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie. Care sunt noile tarife

Veste proastă pentru români! CFR Călători anunţă că biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie, după ce directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a aprobat o nouă creștere a tarifelor.

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 15:39

Anunţul CFR Călători: Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie. Care sunt noile tarife
Anunţul CFR Călători: Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie. Care sunt noile tarife - Profimedia

CFR Călători anunţă că începând cu 1 aprilie, tarifele pentru vagoanele de dormit se vor scumpi cu 15 lei, iar cele la cuşetă cu şase lei.

Anunţul a fost făcut de Traian Preoteasa, directorul general al CFR Călători, care a aprobat majorarea unor tarife percepute de companie, scrie clubferoviar.ro.

Cu cât se scumpesc, mai exact, biletele de tren

Mai exact, de la 1 aprilie, suplimentele de pat la vagonul de dormit se vor scumpi cu 15 lei, astfel:

Pe acelaşi subiect
  • de la 210 la 225 de lei, pentru cabina simplă;
  • de la 105 la 120 de lei, pentru cabina de două locuri;
  • de la 85 la 100 de lei, pentru cabina cu trei locuri.

Suplimentele la vagoanele cușetă se vor scumpi astfel:

  • de la 72 la 78 de lei, pentru patul în cabină de patru locuri;
  • de la 52 la 58 de lei, pentru patul în cabină de șase locuri.

"Având în vedere Nota nr. OMC2/3/304/20.03.2024, aprobată în temeiul prevederilor art. 28 alin (6) lit. (p) din Actul Constitutiv al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. Călători S.A., prin care au fost aprobate noile tarife pentru suplimentele de pat valabile începând cu data de 1 aprilie 2024, în scopul creşterii veniturilor CFR Călători, Directorul General al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători C.F.R. CĂlători – S.A. emite următoarea Decizie:

Art. 1. Tarifele de deservire generală clasa A şi tarifele auxiliare clasa B din transportul feroviar public de călători sunt prevăzute în Anexa care face parte integrantă din prezenta Decizie.

Art. 2. Prezenta Decizie se aplică de la data de 1 aprilie 2024 şi va fi publicată în Buletinul Informativ al S.N.T.F.C. CFR Călători S.A..

Art. 3. Direcţiile centrale din cadrul S.N.T.F.C. CFR Călători S.A. şi Sucursalele Regionale de Transport Feroviar de Călători 1-8 vor lua măsuri pentru punerea în aplicare atât a prezentei Decizii, cât şi a celorlalte dispoziţii referitoare la aplicarea tarifelor de transport în transportul feroviar public de călători", se arată în documentul CFR Călători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Anunţul CFR Călători: Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie. Care sunt noile tarife