Antena Meniu Search
x

Apartamentele se vând scump în vremuri de criză sanitară

Piaţa rezidenţială resimte cel mai puţin şocurile crizei sanitare. Preţurile au crescut atât pentru apartamentele în blocuri noi, cât şi la locuinţele vechi. Cumpărătorii se orientează spre case mai ieftine, de cel mult 450 de mii de lei. Este plafonul până la care pot beneficia de cota redusă de TVA.

de Redactia Observator

la 24.10.2020, 14:53

Vezi și

Pe şantierele din Capitală nu se simte criza. Singura diferenţă este că acum muncitorii poartă mască.

Anul acesta, tranzacţiile au scăzut cu 8 procente, pentru că în cele două luni de stare de urgenţă vânzările nu au fost posibile. Nu şi preţul locuinţelor.

Cumpărătorii nu au renunţat la visul de a deveni proprietari. Doar că acum se orientează spre case mai ieftine, de cel mult 450 de mii de lei. Este plafonul până la care pot beneficia de cota redusă de TVA de doar 5 la sută.

Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect care vizează extinderea cotei de TVA şi pentru locuinţele mai scumpe de 450 de mii de lei. Un sprijin uriaş pentru piaţa imobiliară.

Doar că şi preţul apartamentelor vechi a crescut cu 10 procente. Acum, diferenţa de preţ între un apartament nou şi unul vechi este de vreo 60 de euro/metru pătrat. Anul trecut era de 110 EUR pe metru pătrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Apartamentele se vând scump în vremuri de criză sanitară